Objavio Jovica Nikić 05/06/2018 - 14:13

Odbojkaši za vikend u Francuskoj

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je u Eks on Provans u Francuskoj, gde će od petka do nedelje igrati na turniru III vikenda Lige nacija. 
 
Naša selekcija će u petak (17.00) igrati protiv Argentine, u subotu je u istom terminu rival Južna Koreja, dok je protivnik u nedelju od 18.00 domaćin turnira Francuska. Posle dva vikenda u Ligi nacija Srbija je u sredini tabele sa 4 pobede i 2 poraza.
 
Selektor Nikola Grbić u Francuskoj računa na sledeće igrače:
 
Tehničari: Nikola Jovović (Izmir), Ivan Kostić (Steaua).
 
Korektori: Aleksandar Atanasijević (Perudja), Dražen Luburić (Zenit Sankt Peterburg).
 
Libera: Nikola Rosić (Krajova), Neven Majstorović (Galaci).
 
Blokeri: Marko Podraščanin (Perudja), Srećko Lisinac (Belhatov), Petar Krsmanović (Jurga Surgut), Aleksandar Okolić (Berlin).
 
Primači: Marko Ivović (Taubate), Uroš Kovačević (Trentino), Milan Katić (Belhatov) i Nikola Mijailović (Šomon).
 
 
Po završetku turnira u Francuskoj, srpski odbojkaši u ponedeljak, 11. juna iz Marselja preko Amsterdama putuju u Čikago. U okviru IV vikenda, od 15. do 17. juna, Srbija će igrati u Sirs Centru u Hofman Estejtsu u SAD, a rivali će joj biti i Iran i Poljska.
 
Poslednji, V vikend je na programu 22 – 24. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Ðijangmenu u Kini, sa domaćinom Japanom i Kanadom. Seniori Srbije će direktno iz Čikaga otputovati u Guangdžu, a zatim i do 130 kilometara udaljenog Ðijangmena.
 

Kategorije: