Objavio Bojan Đokić 27/09/2018 - 22:31

Sa porazom u polufinale

  Odbojkaši Srbije poraženi su od selekcije Poljske u Torinu 3:0 (28:26, 28:26, 25:22), ali su plasirali u polufinale Svetskog šampionata u Italiji i Bugarskoj zahvaljujući poen količniku.

Očigledno emotivno i fizički ispražnjeni nakon briljantnog meča sa Italijanima, izabranici Nikole Grbića nisu uspeli da savladaju motivisane i odmornije Poljake, iako su imali šansu.

Naša selekcija je u prvom setu imala u dva navrata četiri poena prednosti, ali su u završnici Poljaci zahvaljujući Bartošu Kureku došli do vođstva. I u drugom setu smo vodili, ali je u presudnim momentima rival igrao bolje.

Treći set je bio najmanje neizvestan, ali je takođe izgubljen sa tesnom razlikom.

Srbija je iz dva meča izašla sa suficitom od 15 poena, i koji god rezultat da bude na meču Poljske i Italije (petak, 21:15), nas neće eliminisati.

U večerašnjem meču je najefikasniji bio Bartoš Kurek sa 15 poena, dok je Mihal Kubiak upisao 14. U našem timu je Uroš Kovačević zabeležio 14, a Aleksandar Atanasijević 11 poena.

U drugoj grupi, nakon trijumfa selekcije SAD nad Rusijim od 3:0, poznato je da se ''zbornaja'' neće upustiti u borbu za medalje, dok će o prvom mestu u grupi odlučiti duel između Amerikanaca i Brazilaca (petak, 17:00)

Polufinalni mečevi se igraju u subotu.

 

Kategorije: