Objavio Bojan Đokić 24/09/2017 - 18:07

Srpkinje superiorno do cetvrtfinala

 

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je danas u Gendži bila bolja od selekcije Belgije sa 3:1 u setovima (24:26, 25:20, 25:22, 25: 21).

Meč je trajao 129 minuta, Srpkinje su u prvom setu dozvolile protivnicama da povedu i pored dve set lopte. Ipak, u nastavku je bilo više nego očigledno da je Srbija daleko kvalitetniji rival, što su potvrdile sve devojke kojima je Terzić pružio šansu.

Najefikasnije u redovima Srbije na današnjem meču bile su Jovana Stevanović i Ana Bjelica sa po 13 poena, Stefana Veljković je upisala poen manje, Tijana Bošković je meč završila sa 11, a Brankica Mihajlović sa deset poena.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Jovana Stevanović sa 15 poena, Ana Bjelica je upisala 14, Brankica Mihajlović i Stefana Veljković su zabeležile po 12 poena, Tijana Bošković je meč završila sa 11 poena.

U selekciji Belgije najbolja je bila Lise Van Hecke sa 23 poena.

Izabranice Zorana Terzića su još u subotu obezbedile plasman u četvrtfinale šampionata Evrope (igraju u četvrtak protiv pobednika meča B 2 – D 3.), a u nedelju su osvojile i deveti bod i samo potvrdile prvo mesto u Grupi D.

Belgijanke su prvenstvo Evrope završile sa tri poraza, dok će Holandija i Češka igrati u osmini finala.

Kategorije: