Objavio Bojan Pavlović 17/11/2017 - 23:08

Tijana Bošković proglašena za najbolju odbojkašicu u 2017. godini

Korektor odbojkaške reprezentacije Srbije Tijana Bošković proglašena je večeras u Moskvi za najbolju odbojkašicu Evrope u 2017. godini.
 
Kako je saopštio Odbojkaški savez Srbije, igračica Ezačibašija iz Istanbula proglašena je za najbolju na tradicionalnoj "Gala večeri" CEV, koja je održana večeras u Moskvi.
 
Bošković nije prisustvovala dodeli, a nagradu će joj uručiti potpredsednik i blagajnik CEV Ozkan Mutlugil, na sutrašnjoj utakmici turskog prvenstva izmedju Fenerbahčea i Ezačibašija.
 
Bošković je predvodila Srbiju do zlatne medalje na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, gde je proglašena za najkorisniju igračicu na turniru.
 
Za "CEV dogadjaj godine" proglašena je utakmica Poljske i Srbije, odigrana na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi, pred 65.407 gledalaca na otvaranju ovogodišnjeg Evropskog prvenstva za odbojkaše.
 
Za najboljeg odbojkaša Evrope proglašen je Maksim Mihajlov iz Zenita iz Kazanja.
 
Najbolji trener u ženskoj konkurenciji je Djovani Gvideti iz Vakifbanka, dok je najbolji u muškoj konkurenciji Vladimir Alekno iz Zenita iz Kazanja.
 
Počasni potpredsednik CEV i nekadašnji predsednik Odbojkaške federacije Italije Karlo Magri dobio je nagradu za životno delo.

Kategorije: