Objavio Sanjin Stanic 18/07/2014 - 13:00

Peruničić: Veliko priznanje za američki fudbal u Srbiji

 

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić primio je danas u svom kabinetu delegaciju Srpske asocijacije američkog fudbala povodom izbora Gorana Nišavića za predsednika IFAF (Svetska međunarodna federacija američkog fudbala) Evropa. 

Nišavić, koji je član UO Srpske asocijacije američkog fudbala i predsednik ekipe Beograd Vukovi izabran je na ovu funkciju pre nekoliko dana na izbornoj skupštini Svetske međunarodne federacije američkog fudbala, održane u Kuvajtu. 

-Ovo je veliko priznanje za američki fudbal u Srbiji, ali i prilika da se pokrene dalji razvoj ovog sporta. Veoma sam ponosan na veliki uspeh koji pokazuje da su uloženi rad i trud i postignuti rezultati prepoznati i od strane Evrope- rekao je Peruničić. 

On je poželeo puno uspeha Nišaviću koji će naredne četiri godine biti na čelu IFAF Evrope, kao i da na pravi način, odgovorno i u duhu pravih vrednosti predstavlja Srbiju na ovoj značajnoj funkciji. 

Sastanku je prisustvovao i predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala Rade Rakočević, koji se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta na podršci koju pruža ovom sportu.