Objavio Jovica Nikić 20/05/2018 - 14:19

Borković peti u Holandiji

Srpski automobilista Dušan Borković i posle treće trke TCR Evropa šampionata zadržao je prvo mesto u generalnom plasmanu. Vozač NIS Petrol tima u saradnji sa Target competition timom u automobilu Hyundai i30 N na stazi Zandvort u Holandiji osvojio je peto mesto u prvoj trci i novih 10 bodova.

 

Nakon petog mesta ostvarenog u kvalifikacijama Dušan je startovao četvrti jer je njegov timski kolega Kris Rihard morao da menja motor i, po pravilima, startuje s poslednje pozicije. Zbog toga je Borković trku počeo kao četvrti, iz drugog reda.

 

Punih 10 minuta vozači su bili na stazi pod sigurnosnim vozilom, pa je u preostalih 15 minuta počela prava borba. Pančevački as, čiji je automobil ubedljivo najviše odignut od staze (10cm), ali i najteži (1.325kg) i s najvećom restrikcijom snage motora (97.5%) izgubio je četvrto mesto od Holanđanina Japa van Lagena, najbržeg iz kvalifikacija i znatno olakšanog automobila.

 

Da su mnogobrojne restrikcije dovele vozače Hjundaija u prilično nepovoljan položaj pokazao je i nastavak trke gde Borković nikako nije mogao da priđe Džošu Fajlsu, a istovremeno je morao da bude na oprezu jer ga je sa šestog mesta konstantno ugrožavao Paulsen.

 

Posle treće trke u šampionatu Borković vodi u generalnom plasmanu sa 66 bodova, osam više od drugoplasiranog Askone. Naredna trka biće vožena u ponedeljak, 21. maja od 14.55.

 

Kategorije: