Objavio Branislav Popović 01/04/2017 - 18:12

Borković u nedelju započinje novu TCR sezonu

    Najbolji srpski automobilista Dušan Borković u nedelju počinje svoju drugu sezonu u svetskom TCR šampionatu. Borković će voziti Alfa Romeo Đulijetu TCR s brojem 62 uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris”.
 
Prve dve trke nove TCR sezone biće vožene u gruzijskom Rustaviju, gde su u subotu održane kvalifikacije, na kojima Borković nije imao sreće. Naime, već u prvom krugu kvalifikacija, pukli su mu letva volana i diferencijal, pa je neplanirano ostao bez prilike da pokaže šta ume.
 
Pol pozicija pripala je Borkovićevom timskom kolegi Davitu Kadžaji. Koji je bio najbrži u kvalifikacijama na domaćem terenu.
 
 "Na žalost, imao sam peh u kvalifikacijama, što me je prilično razočaralo jer nisam mogao da ostvarim dobro startno mesto za nedeljne trke. Ovaj vikend nije počeo kako smo zamišljali, ostaje mi da se skoncentrišem za trke i nadam najboljem. Svakako da verujem da će na drugom vikendu u Bahreinu stvari funkcionisati mnogo bolje. Želim da ovom prilikom čestitam klupskom kolegi Kadžaji na odličnoj vožnji u kvalifikacijama“, rekao je Borković posle kvalifikacija.
  
Naš najbolji automobilista startovaće u nedelju sa 13. Pozicije. Prva trka na programu je u 11.35, a druga u 13.35 po našem vremenu. 
 
 
 
Izvor/ foto: PR team /  TCR-series.com

Kategorije: