Objavio Bojan Đokić 13/09/2017 - 19:49

Konferencija za medije u AMSS povodom trke „Velika nagrada Zrenjanina“

Danas je u prostorijama Auto-moto saveza Srbije održana konferencija za medije, povodom održavanja trke „Velika nagrada Zrenjanina“ koja će se voziti 16. i 17. septembra 2017. godine u Zrenjaninu, i uručivanja sertifikovane licence za stazu „Industrijska zona Jugoistok Zrenjanin“, gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću. Takmičenje organizuju Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i klub „Petrovgrad“ iz Zrenjanjina, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanjina.
 
Ovom prilikom, predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, obratio se medijima i rekao da je veoma ponosan na grad Zrenjanin što je dobio kvalitetnu stazu za moto trke i stvorio odlične uslove takmičarima. Čestitao je gradonačelniku i organizatorima na uspehu i izgradnji staze, zahvaljujući čemu će u ovom gradu posle 15 godina, moći da se voze moto trke.
 
„Auto-moto savez Srbije će i dalje podržavati napore u stvarnju dobrih uslova u cilju unapredjenja moto sporta, u Zrenjaninu ali i u celoj Srbiji“, rekao je Mirko Butulija na današnjoj konferenciji, i uručio Čedomiru Janjiću licencu za sertifikovanu stazu „Industrijska zona jugoistok Zrenjanin“, koja sada ispunjava sve uslove za održavanje zvaničnih trka iz kalendara nacionalnog Šampionata, a od sledeće godine uz nastavak saradnje, veruje da će se na toj stazi voziti i discipline za međunarodni šampionat.
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić se zahvalio Auto-moto savezu i Moto savezu Srbije na podršci, i dodao da je ova staza od ogromnog značaja za Zrenjanin koji je postao prepoznatljiv i kao grad sporta, od sada i po takmičenjima u moto sportu. Posebno će se obratiti pažnja na postizanje uspeha i omasovljenju kod najmlađih, kako bi im se omogućili svi uslovi za stvaranje sportske uspešne budućnosti.
 
Novinarima se na konferenciji obratio i pomoćnik predsednika AMSS za moto sport Božidar Mihailović, koji je upoznao prisutne sa karakteristikama staze dugačke 3.000 metara, najvivši preko pedeset takmičara koji će voziti ovu trku u disciplinama „Moto klasik“, i „Road racing“ u kategioriji 125, koje će se bodovati za nacionalni i balkanski Šampionat. Ujedno će ova trka biti i pozivna za disciplinu ''Road racing',' za narednu godinu, kada će se uvrstiti u zvanični kalendar nacionalnog Šampionata  u moto sportu.
 

Kategorije: