Objavio Vladislav Popović 23/06/2017 - 12:25

POSLE 5 GODINA PONOVO NA BEOGRADSKOJ PLANINI: SAKSS I AMSS ZA VIKEND ORGANIZUJU BRDSKU TRKU “AVALA 2017”

Posle uspešno odrađene kružne trke na Ušću, Srpski auto i karting savez Srbije (SAKSS) i Auto-moto savez Srbije, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda, 24. i 25. juna organizuju brdsku auto trku Avala, koja ima međunarodni karakter. Posle petogodišnje pauze, čuvena staza na beogradskoj planini vraća se u kalendar takmičenja, ne samo za domaći Šampionat, veći će se za bodove boriti i svi oni koji žele da upišu poene za Centralno evropsku zonu. Prema prvim najavama, za vikend se na Avali očekuje oko 50 takmičara, među kojima će biti i gosti iz Poljske, Crne Gore i BiH.

 

Zbog svega gore navedenog, SAKSS i AMSS su ponovo imali značajnog partnera u Gradu Beogradu, posredstvom Beokom servisa, pa su gradske javne službe ponovo uradile veliki posao na pripremi staze. Kompletna asfaltna podloga je promenjena, naneta su dva sloja novog asfalta celom dužinom staze, a delovi predviđeni za publiku su uređeni i spremni da dočekaju sve zainteresovane gledaoce. Prostor oko Avalskog tornja je takođe sređen, a upravo će ova institucija i građani imati velike koristi nakon trke, jer će put od podnožija ka tornju sada biti poput piste.

 

Brdska trka „Avala 2017“ počinje verifikacijom i tehničkim pregledom, koji su na programu u subotu, 24. juna, od 07 do 10 časova. Prvi od dva predviđena treninga startovaće tačno u podne, a drugi se vozi 30 minuta nakon završetka prvog treninga. U nedelju, 25. juna, posle svečanog otvaranje prvi automobil startuje u 12:00 časova. Druga vožnja predviđena je oko 14:00 časova a svečano proglašenje podno veličanstvenog tornja zakazano je za 16:00 časova.

 

Ukoliko tehnički zahtevi dozvole sa Avale će biti emitovan direktan prenos nedeljne trke, ne samo na zvaničnom sajtu SAKSS- a, i njegovim Youtube i Facebook kanalima, već i na sportskoj televiziji SOS kanal i AMSS društevnim mrežama.

Kategorije: 

Komentari

Milos

Svaka cast, steta sto nema vise ovakvih trka.

Auto kozmetika