Objavio Sanjin Stanic 28/06/2015 - 19:49

Uspešno završena tradicionalna kružna trka "Nagrada Beograda 2015"

U organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), a uz podršku Auto moto saveza Srbije (AMSS), AMS Osiguranja, Sportskog saveza Srbije (SSS),  Ministarstva omladine i sporta i Skupštine grada Beograda, nakon kvalifikacionih treninga održanih u subotu, u nedelju, 28. juna 2015. godine, na čuvenoj stazi “Ušće” održana je tradicionalna kružna auto trka “Nagrada Beograda 2015”. Pred nekoliko hiljada gledalaca ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, kao i predsednik AMSS Mirko Butulija zvanično su otvorili ovo  takmičenje, a brojna publika, organizatori i vozači pozdravili su najbrže u 10 klasa. Posebna atrakcija bila je nacionalna klasa – klasa čuvenog “fiće”, čiji motori na “opasnoj stazi” nisu “brundali” veoma dugo.

 

Predsednik AMSS Mirko Butulija izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice što je Nagrada Beograda i ove godine uvrštena u zvanični kalendara takmičenja.

 

“Ponosan sam što smo uspeli da vratimo trofej Beograda na mesto koje mu pripada. Zadatak Auto moto saveza Srbije jeste da dobrim promovisanjem obezbedi budući kontinuitet, ali i povrati popularnost ove kružne trke. Na Ušću se danas pojavilo neočekivano mnogo publike i mi smo još jednom dokazali da podržavamo auto-moto sport.”, naglasio je predsednik AMSS Mirko Butulija zvanično otvorivši takmičenje.

 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da mu je posebno drago što se nalazi na stazi na kojoj se u prošlom veku prvi put u Evropi vozila formula, te što je našoj zemlji podarena još jedna sportska manifestacija koja ima najveću tradiciju. Aleksandar Vulin ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izrazio je nadu da više nikada nećemo imati pauzu u trkama na Ušću i da ćemo ostaviti dobar utisak pred brojnim gostima koji dolaze iz celog sveta.

 

Na zadovoljstvo mnogobrojne publike, uz mnogo adrenalina,  ali i uz “grmljavinu motora”, na Ušću se nije desio nijedan incident i takmičenje je prošlo u odličnoj atmosferi i fer sportskoj borbi.

 

 

Ovogodišnji šampioni Nagrade Beograda u Nacionalnom šampionatu su: u klasi I Nikola Jovanović,  klasi II Dušan Nastasijević,  klasi III Vuk Radenković,  klasi IV Mario Zahirović, klasi VII Slobodan Radosavljević, klasi IX Darko Bozilović. U disciplini Kup fića pobednik je Savo Jančević.

 

“Nagrada Beograda 2015”, kao tradicionalno evropsko takmičenje u auto sportu, boduje se za plasman Centralno-evropske zone, kao i za nacionalne šampionate  Srbije, BiH i Hrvatske. U klasi D4 – 1600 pobednik je Dejan Tatić (BIH), klasi D4 – 2000 Valter Nezić (HR) i u klasi D5 Miloš Asanović (CG).

 

Kategorije: