Objavio Branislav Popović 24/11/2015 - 13:31

Počela akcija AMSS "ispravno vozilo-bezbedno vozilo"

U saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP Republike Srbije i JKP Parking servis, a uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila, Auto moto savez Srbije organizuje od 23. do 28. novembra 2015. godine tradicionalnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“. Tim povodom danas su se medijima obratili predsednik AMSS Mirko Butulija, generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev, kao i zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP Republike Srbije Slobodan Malešić.
 
I ovoga puta pred zimsku sezonu AMSS i Parking servis, odvojili su značajna sredstva i obezbedili vozačima besplatnu proveru tehničke ispravnosti vozila, kako bi se ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. Od velike važnosti je da ovu akciju iskoristi što više vozača, jer sa brojem tehničkih ispravnih vozila sprečavaju se ljudske žrtve i dugoročno se kreira odgovorna saobraćajna kultura u Srbiji, istakao je Mirko Butulija apelujući na sve vozače da odvoje malo vremena i odazovu se ovoj tradicionalnoj bezbednosnoj akciji, te na taj način utvrde da li su bezbedni učesnici u saobraćaju. 
 
 
Generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev naglasio je da saradnja AMSS i MUP-a Srbije nikad nije bila jača, te da će se i u narednom periodu ogledati kroz mnogobrojne akcije. Zbog velike prosečne starosti vozila u Srbiji i loših vremenskih uslova, posebno je važno da što veći broj vozača učestvuje u ovoj akciji, istakao je Đurđev.
 
Zamenik načelnika Slobodan Malešić podržao je akciju Auto moto saveza Srbije i istakao da je cilj ove akcije da se na našim putevima znatno poveća stepen ispravnoti vozila. Uprava saobraćajne policije nakon istaka ovih sedam dana akcije nastaviće da vrši pojačanu kontrolu, kako usmerenu na tehničku ispravnost zbog predstojeće zimske sezone, tako i na vožnju pod uticajem alkohola.
 
Zahvaljujući akciji, koja se sprovodi već 26 godina, svi vozači moći će besplatno da provere tehničku ispravnost svojih vozila na preko 120 linija tehničkog pregleda širom Srbije. Adrese centara za pregled tehničke ispravnosti vozila objavljene su na sajtu AMSS www.amss.org.rs. Informacija o najbližem centru može se dobiti i pozivom na broj Operativnog centra AMSS– 1987.