Objavio Branislav Popović 27/08/2016 - 12:02

Deca iz Srbije osvojila 21 medalju na Igrama mladih u Splitu

 Srpski takmičari osvojili su 21 medalju u 10 sportova na Sportskim igrama mladih u Splitu, među kojima su devet zlatnih i po šest srebrnih i bronzanih.
 
Više od 600 učesnika međunarodnog finala pobednika u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini okupilo se na splitskoj rivi najmasovnije sportske manifestacije za decu i omladinu Balkana.
 
Ono po čemu će se pamtiti boravak u Splitu nisu samo pobede na sportskim terenima, već i druženja sa vršnjacima iz regiona u Splitu, gde su uz spektakularan vatromet i dodelu odličja zatvorene 20. Sportske igre mladih.
 
Idejni tvorac Igara Zdravko Marić pozdravio je mlade sportiste i rekao da su Sportske igre mladih već 20 godina važan deo odrastanja dece na Balkanu.
 
"U ovom projektu je sve apsolutno besplatno, svako dete može da učestvuje, a do sada smo imali preko milion najmladih takmičara. Oni se druže, uče fer-pleju, da je bavljenje sportom važno, kao što je bitno i dovesti ih na igrališta i pomeriti od savremenih tehnologija", rekao je Marić.
 
U Srbiji se ove godine u kvalifikacijama takmicilo oko 50.000 dece, a Marić napominje da je izuzetno zadovoljan saradnjom sa Savezom za školski sport Srbije i predsednikom Zeljkom Tanaskovićem, ali i ponosan na podršku koju od početka Sportske igre mladih imaju od premijera Srbije Aleksandra Vučića.
 
 
 
Tanjug