Objavio Vladislav Popović 31/12/2016 - 12:25

GODINA TURBULENCIJA I USPEHA

Na kraju svake godine sumiraju se rezultati,prave analize sta je uradjeno,da li se moglo više,gde se grešilo i koji su planovi za naredni period. Za Sos kanal 2016.godina bila je  jako teška,turbulentna i neizvesna.Grupa od 50 najpoznatijih srpskih sportista,istinskih legendi,zabrinula se za nasu sudbinu i u pismu premijeru Vučicu uzrazila bojazan da li ce Sos kanal opstati ističući da se zalažu da jedina televizija, koja promoviše domaći sport, zaslužuje da ima iste uslove kao konkurenti.

Uprkos svim nedaćama,nelojalnoj konkurenciji,poplavi prenosa stranih dogadjaja na kanalima koji ne plaćaju porez u Srbiji, izbacivanju iz mreže nekih oparatora, za Sos kanal je 2016.godina,u programskim smislu,bila izuzetna. Uz ogromno angažovanje svih ljudi naše kamere su bile svuda gde su bili naši sportisti. Ponosni smo što smo razdrmali Srbiju i domaćoj javnosti ukazali na primitivizam,nasilje i prostakluk kojiim smo bili i još uvek smo  izloženi sa ekrana mnogih nacionalnih emitera. Nasu akciju ZAŠTITIMO NAŠU DECU podržalo je više desetina istaknutih javnih ličnosti, a kampanja TRENIRAJ,BUDI ZDRAV je kruna naših napora i apel da je zdravstveno stanje nacije,posebno dece,zabrinjavajuce. Ako ništa ne preduzmemo, ako  se nastavi ovaj trend za desetak godina u Srbiji će biti 3,5 miliona gojaznih ljudi,a  vec sada je svako osmo dete sa nekom vrstom deformiteta na telu.

Ova akcija je naišla na sjajan odjek u javnosi i većina lokalnih i reginalnih televizija podržale su kampanju emitujući na svojim programima emisije i dzinglove koji govore o tome kako da popravimo zdravstveno stanje nacije.

Unija poslodavaca Srbije dodelila je godišnju nagradu koleginici Vesni Antić za serijal edukativnih emisija TRENIRAJ,BUDI ZDRAV,a takodje i Udruženje sportskih novinara Srbije je u kategoriji UREDJIVACKI PODUHVAT godine nagadilo  autorku ove kampanje.

Naša esnafska organizacija u 2016.godini visoko je vrednovala i ono sto su uradili legendarni novinar i hroničar zbivanja na tzv.

"malim.terenima"Akeksandar Lokner i snimatelj Marko Jerković.Oni su postali zvezde  youtube i društvenih mreža jer je njihov snimak promašaja fudbalera nižerazrednog kluba videlo više miliona ljudi. Engleski Gardijan ovaj dogadjaj je uvrstio u 10 sportskih gafova u ovoj godini.Obojici su zasluženo pripale godišnje nagrade Udruzenja sportskih novinara Srbije.

Futsal i ženski fudbal  izborili su ogroman prostor na našoj televiziji,a u ovogodišnjoj Ligi buducih šampiona  učestvujue oko 600 ekipa iz mnogih gradova Srbije sa vise od 6.000 budućih fudbalera.Kroz ovo takmičenja u prethodne dve decenije prodefilovalo je više od 100.000 osnovaca,a medju njima i više desetina istaknutih asova srpskog sporta.

Neki od ovih klinaca koje sada  gledate na SOS kanalu  sigurno će biti naslednici  vedetama srpskog fudbala. Uostalom,to i jeste misija Sos kanala. Zato i postojimo toliko dugo,jer na prostoru Srbije gotovo da nema deteta koje nije učestvovalo u nekoj od naših akcija. Nastavićemo sa tom praksom i ubuduće...

Vama koji nas sve ove godine pratite,volite i gledate želimo svu sreću u 2017.dodini.

Kategorije: