Objavio Jovica Nikić 31/01/2018 - 15:51

USNS dodelio godišnja priznanja

U dvorani Skupštine Beograda uručena su godišnja priznanja Udruženja sportskih novinara Srbije najboljim novinarima, snimateljima i sportistima. Slobodan Maletić iz Radio Beograda i Milun Nešović iz „Sportskog žurnala“ dobili su priznanje za novinara godine u elektronskim i pisanim medijima. Istakli su se izveštavanjem sa Evropskog prvenstva u košarci na kome je Srbija osvojila srebrnu medalju.
 
Rvač Viktor Nemeš i odbojkašica Tijana Bošković izabrani su za najbolje sportiste u 2017. Svetskom šampionu trofej je predao prethodni dobitnik, olimpijski prvak i novi predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. Umesto Tijane koja se zbog profesionalnih obaveza nalazi u Istanbulu, nagradu je primio njen ujak Vlada. Evropska šampionka u odbojci zahvalila je video porukom prisutnima na trofeju i obećala nove uspehe.
 
Nagradu „Branka Prelević“ dobila je Biljana Kostreš iz „Sportskog žurnala“. Kamera godine otišla je u ruke Siniši Svijiću, snimatelju TV Arena. Za Dopisnika godine proglašen je Miroslav Ristić iz Čačka, dok je trofej za ekskluzivnu vest osvojio Branko Spasojević (Sportski žurnal).
 
Specijalno priznanje za Izdavački poduhvat godine pripalo je Vladimiru Pajiću iz „PGM Netvorka“ za dokumentarni film „250 stepenika“ o generaciji juniorske košarkaške reprezentacije Jugoslavije koja je 1987. postala Šampion sveta u Bormiju.
 
Priznanje za životno delo uručeno je doajenima naše profesije Miodragu Simeunoviću (Sportski žurnal i Politika Ekspres), Živku Baljkasu (Politika), Đorđu Đeniću (Radio Beograd, TV Politika, JU Info kanal), Edu Crnaliću (Narodne novine i Niška televizija) i Siniši Ružičiću (Politika Ekspres).
 

Kategorije: