Objavio Branislav Popović 24/05/2015 - 19:31

BRONZA za četverac na 200 metara

Četverosed na 200 metara u sastavu Nebojša Grujić, Marko Novaković, Stefan Vekić i Marko Dragosavljević osvojio je bronzanu medalju na Svetskom kupu u Duisburgu. Srpski četverosed najkraću deonicu izvezao je u vremenu 30.636 sekundi. Zlato je pripalo posadi Kanade Kokrejn, De Jong, Furnel, Morno (29.917), dok je srebro osvojila posada Italije Rica, Kjerini, Čekini, Bertolini (30.553).
 
Bronza u Duisburgu prva je medalja Stefanu Vekiću na velikom međunarodnom takmičenju:
Osećaj je izvanredan. Ovo je moja prva medalja na nekom velikom međunarodnom takmičenju i stvarno smo izveslali dobro trku. S obzirom da ja nisam baš spremao 200 metara ja sam jako zadovoljan samim sobom kako sam uspeo da izvučem tu trku sa najboljim sprinterima. 30 minuta pre četveroseda sam imao C finale na 500 metara i nisam hteo previše da se umaram i kao što se videlo to se isplatilo, nije krio zadovoljstvo Vekić posle bronzane medalje.
 
 
Srpski četverac do medalje je stigao i pored problema sa krmom zbog čega je čamac pred kraj trke skrenuo u desno.
Sve je bilo dobro osim krme na čamcu s kojom smo imali neki problem i niko od nas ne zna šta se desilo. Još uvek sumiramo utiske u vezi sa tim, i ja verujem da bi ta trka bila dobijena da nismo imali taj problem i mislim da je to jedini faktor koji je presudio da osvojimo ovu bronzanu medalju. Daleko od toga da smo nezadovoljni, pogotovo jer je meni ovo prvi put da na nekom ovako velikom takmičenju osvojim više od jedne medalje, i drago mi je da ovo novo iskustvo mogu da podelim sa Nebojšom, ali i Markom i Stefanom, zadovoljan je Novaković.
Marko Novaković se u Duisburgu okušao i u komentarisanju trka. Naime, komentator Međunarodne kajakaške federacije Met Lejton, pozvao je Novakovića da mu bude stručni konsultant u prepodnevnim finalnim trkama.
 
Mislim da je mnogo lepše kad se vesla. Ja inače ne pričam mnogo, a pogotovo što sam morao da govorim na engleskom. Potrudio sam se i nadam se da je bilo O.K. onima koji su gledali i slušali, uz smeh je prokomentarisao Marko.
 
Osvajanje bronze srpskog četveroseda veliki je uspeh s obzirom na činjenicu da se naša posada nije uveslavala, već je u četverac sela tek po dolasku u Duisburg.
Znam da smo vredeli za zlatnu medalju. Poklopili smo se od prvog zaveslaja, što je najbitnije za četverosed na 200 metara i da nismo imali taj peh sa krmom sigurno bismo pobedili. Mi smo u čamac seli doslovno iz zabave bukvalno i dokazali smo da smo sprinteri svi jako dobri. Da smo se uveslavali misilm da nam niko na svetu ne bi bio ravan, zadovoljan je Marko Dragosavljević.
Dragosavljević je u Duisburgu veslao i u jednosedu na 200 i 500 metara.
 
Na 200 metara me koštalo to što sam ovde veslao i na 500 metara i kvalifikacije i finale, pa sam za finale na 200 metara bio jako umoran. Promašio sam start prva dva zaveslaja, obično mogu kasnije da obiđem protivnke, ali ovaj put nisam imao snage za to. Došao sam ovde sa ciljem da u svakoj disciplini koju veslam uđem u finala, i ja sam zadovoljan jer sam svoj cilj ispunio. U Bakuu će biti drugačije jer ću tamo da veslam samo jednosed na 200 i biću koncentrisan na to da ponovim rezultat iz Račica, rekao je Dragosavljević.

Kategorije: