Objavio Bojan Pavlović 26/07/2015 - 18:56

Dragosavljević sampion sveta,cestitao Vucic

Vučić čestitao Dragosavljeviću osvajanje zlata
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskom kajakašu Marku Dragosavljeviću osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Portugaliji u disciplini K-2 na 200 metara. "Upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom osvajanja zlatne medalje. Pokazali ste da se trudom, napornim radom i velikom željom za pobedom postižu vrhunski rezultati. Želim Vam mnogo uspeha u daljoj karijeri“, istakao je u čestitki Vučić, saopštila je Vlada Srbije.

LISABON - Srpski kajakaš Marko Dragosavljević osvojio je zlatnu medalju u disciplini K-2 na 200 metara na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Portugalu.

Dragosavljević je tako objednio titule prvaka Evrope i mlađeg seniorskog šampiona sveta, pošto je na cilj je stigao rezultatom od tačno 35 sekundi.

Srbin je iza sebe ostavio Nemca Feliksa Keniga (34,384) i Mađara Balaša Birkaša (34,480).

Mladi kajakaš će imati šansu da na Svetskom prvenstvu u Milanu (19-23. avgusta), stigne i do titule prvaka u seniorskoj konkurenciji.

Dragosavljević: Potvrdio sam da sam najbolji među vršnjacima

Srpski kajakaš Marko Dragosavljević rekao je danas posle osvojene zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore da nije imao pravog rivala i da mu je naredni cilj plaman na Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

"Imao sam malo lošiji start zbog bočnog vetra i to mi je predstavljalo mali problem u prvih 100 metara. Kada sam ušao u ritam, podigao broj zaveslaja, sve je došlo na svoje. Realno nisam imao ovde ozbiljnu konkurenciju. Osvojena medalja mi je i najveći uspeh u karijeri kada su u pitanju moji vršnjaci. Potvrdio sam da sam najbolji", rekao je Dragosavljević posle trke.

Šampion Evrope će se uskoro takmičiti na prvenstvu sveta u Milanu (19-23. avgusta), koje su kvalifikacione za Rio.

"Sledeći cilj je Milano i medalja na Svetskom prvenstvu koja mi nedostaje. Nadam se da ću za ovo vreme koje je ostalo do odlaska u Milano još pojačati formu i nadam se pobedničkom postolju što bi i znacilo odlazak u Rio", zaključio je Dragosavljević.
Tanjug

Kategorije: