Objavio Jovica Nikić 17/03/2018 - 16:55

Očekivano: Nišović ostaje na čelu Kajakaškog saveza Srbije

Skupština Kajakaškog saveza Srbije ponovo je izglasala poverenje dosadašnjem predsedniku Mirku Nišoviću.
 
Proslavljenog kanuistu i osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine, za novi četvorogodišnji mandat Skupština je izabrala sa 27 glasova za, i dva uzdržana, od ukupno 29 delegata sa pravom glasa. Da iznenađenja neće biti, znalo se i pre zasedanja, budući da je Nišović bio jedini kandidat, i to na predlog 19 klubova i Kajakaškog saveza Beograda. 
 
Osim izbora predsednika, glavne teme skupa bili su i izbor članova Upravnog i Nadzornog odbora, ali i usvajanje izveštaja o radu, finansijskog i izveštaja nadzorne komisije. Do sledećeg saziva Skupštine KSS, u Nadzornom odboru biće Rodoljub Pavlović, Lidija Đorđević i Dejan Stamenković, dok će Upravni odbor činiti Bora Sibinkić, Čedo Karanović, Stevan Knežević, Trifun Stanković, Slobodan Jovanović, Goran Jovanović, Slobodan Đenadić i Slaviša Stajović.
 
 
– Prioritet Saveza je obezbeđivanje što boljih uslova za sve sportiste – istakao je Nišović. – Prethodnih sezona smo rezultatski visoko postavili lestvicu, kao jedan od najuspešnijih sportova u državi i prioritet je da nastavimo tako i u 2018.
 
Jedan od zadataka za budući period, biće i edukacija stručnog kadra, trenera i sudija, a otvaranje novih klubova i kajakaških centara u ovoj godini, trebalo bi da doprinese omasovljavanju.
 
– To je pravi način da približimo kajak mladima, da ih animiramo da se priključe klubovima. Imaćemo odličnu priliku, s obzirom na to da će u Beogradu, od 8. do 10. juna, biti održano Evropsko prvenstvo za seniore. Domaćinski se odnosimo prema budžetskim sredstvima i zadržaćemo takav trend. To se vidi i kroz pohvale koje stižu od Ministarstva omladine i sporta, ali i ostalih relevantnih institucija sa kojima sarađujemo. Savez predlaže realne programe i projekte, odnosno potraživanja za budžetskim sredstvima, što je još jedan pokazatelj odgovornog ponašanja prema državi. Učestvovaćemo na konkursu za Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore 2021. godine, a krajem novembra imaćemo predstavnike na kongresu Svetske kajakaške federacije u Budimpešti.

Kategorije: