Objavio Bojan Pavlović 14/04/2017 - 20:00

Održan Kup Srbije u kajaku i kanuu sprint

Na Adi Ciganliji održan je Kup Srbije u kajaku i kanuu sprint za 2017. godinu. Svi prisutni na Savskom jezeru mogli su da uživaju i odličnim trkama, pogotovo u seniorskoj konkurenciji.
 
Najneizvesnija trka viđena je u muškoj konkurenciji u kajaku jednosedu na 500 metara gde je raspored prva tri mesta morao da bude određen foto-finišom, s obzirom da su prva trojca takmičara trku završili u razmaku od 0.07 sekundi. Trijumfovao je Marko Dragosavljević u vremenu 1 minut 40.82 sekunde, ispred Vladimira Torubarova (1:40.87) i Marka Novakovića (1:40.89).
 
Dragosavljević je pobedio i u jednosedu na 200 metara. Trku na najkraćoj deonici Dragosavljević je izveslao u vremenu 36.07. Drugi je kroz cilj prošao Marko Novaković (36.99), dok je treće mesto zauzeo Bojan Milinković (37.02).
 
Najbolji na 1000 metara na Kupu Srbije bio je, srebrni iz Rija, Marko Tomićević koji je pobedio u vremenu 3 minuta 34.93 sekunde. Drugo mesto pripalo je bugarskom reprezentativcu Miroslavu Kirčevu (3:35.46), dok je treći kroz cilj prošao Dejan Pajić (3:38.79).
 
Kao i u muškoj konkurenciji, u trkama na 200 i 500 metara prvo mesto pripalo je istoj takmičarki. U ženskoj konkurenciji neizvesna borba viđena je na 200 metara gde je Milica Starović trijumfovala u vremenu 42.37 sekundi, ispred najbolje srpske juniorke iz 2016. godine, Biljane Relić kojoj je prvo mesto izmaklo za samo 0.03 sekunde (42.40). Treće mesto pripalo je Nikolini Moldovan (42.82).
 
Na 500 metara rasplet trke nije bio toliko neizvestan. Pobedila je Starovićeva (1:53.1), ispred Nikoline Moldovan (1:55.4) i Kristine Bedeč (1:56.5).
 
Na dvostruko dužoj deonici u konkurenciji dama pobedila je Kristina Bedeč u vremenu 4 minuta 23.32 sekunde. Drugo mesto osvojila je Nađa Golubov (4:24.93), dok je treća kroz cilj prošla Sandra Polovina (4:31.46).
 
Ovogodišnji Kup Srbije u kajaku i kanuu sprint bio je istovremeno i prvo test takmičenje za potencijalne reprezentativce.
 
„Kup je ove godine dosta rano u sezoni zbog gusitne rasporeda sa veslačkim takmičenjima na Adi Ciganliji i veoma nam je važan kako bismo stekli uvid u to kako smo odradili pripreme.“ rekao je selektor Bora Sibinkić.
 
„Potencijalnim reprezentativcima prva kontrola koja će biti pozivna i održaće se 6. maja u Segedinu. Posle te kontrole po dve prvoplasirane posade iz svake discipline koja može da napravi rezultat, obezbediće učešće na Svetskim kupovima, prvo u Segedinu i daleko važnije, početkom juna u Beogradu. Posle ta dva međunarodna takmičenja odredićemo konačan sastav za Evropsko prvenstvo u Plovdivu„, objasnio je selektor Sibinkić.
 
Na Kupu Srbije osim seniora takmičili su se i juniori i kadeti.
 
„Kup Srbije bio je i prva kontrola i u konkurenciji juniora i mlađih seniora. S obzirom da se šampionat Evrope održava u krajem juna, na osnovu ove i narednih kontrola pokušaćemo da izaberemo posade za koje verujemo da mogu da dođu do odličja, pogotovo zbog činjenice da je Kajakaški savez Srbije domaćin kontinentalnog šampionata u juniorskoj i takozvanoj U23 kategoriji„, naglasio je selektor Sibinkić.
 
Rezultate Kupa Srbije u svim kategorijama možete pronaći ovde.
 
Fotografije sa Kupa Srbije možete pronaći u albumu na našoj Fejsbuk stranici, ili klikom ovde, kao i na našem Instagram profilu koji možete pronaći klikom ovde.

Kategorije: