Objavio Branislav Popović 24/12/2014 - 15:47

Srpski kajakaši: Glavni cilj zlato u Riju

BEOGRAD - Najuspešnija srpska sportistkinja u 2014. kajakašica Nikolina Moldovan najavila je danas još uspešniju godinu, s ciljem osvajanja olimpijske medalje u Rio de Žaneiru 2016.
 
Moldovan je na prvenstvu sveta u Moskvi ove godine osvojila srebrnu medalju u tandemu sa sestrom Oliverom i bronzu na 200 metara.
 
 
"Ova godina je najbolja u mojoj karijeri, a naredne nam je cilj osvajanje što više normi za Olimpijske igre. Nadam se da će 2015. biti zlatna godina, s obzirom da je ova bila srebrno-bronzana", rekla je Moldovan na konferenciji za medije u prostorijama Starog DIF-a, u organizaciji Škole za sportsko novinarstvo Udruženja sportskih novinara Beograda.
 
 
Trener Dragan Plavšić poručio je da da je pred kajakaškom reprezentacijom veliki zadatak u predolimpijskoj 2015. godini.
"Želja nam je da naredne godine održimo kontinuitet uspeha, koji bi kulminirao na Olimpjjskim igrama. Nadamo se zlatu, ali bismo bili srećni i sa srebrom i bronzom", rekao je Plavšić.
 
 
Pohod na olimpijske norme najavili su i bronzani na SP Marko Tomićević, kao i Milenko Zorić i Stefan Vekić.
"Prioritet nam je osvajanje kvota za Igre. Imamo fenomenalnu generaciju i siguran sam da će olimpijska medalja doći", rekao je trener Uroš Pavlović, porucujući da sportski uspeh dolazi kao plod kombinacije obrazovanja, rada i iskustva.

Kategorije: