Objavio Bojan Đokić 18/05/2018 - 21:10

Zlato za srpski dvojac

Srpski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su zlatnu medalju u dvosedu na 1.000 metara na Svetskom kupu u Segedinu.

 Zvanično najuspešniji srpski sportisti u 2017. godini i aktuelni svetski šampioni u finalu  su kroz cilj prošli u vremenu 3:09.667, nešto manje od čak tri sekunde ispred čamca Španije.

"Znali smo da smo spremni, ali nismo očekivali ovako ubedljivu pobedu. Prezadovoljni smo, bolji početak sezone nismo mogli da zamislimo. Veslali smo našu trku, nismo želeli da forsiramo na početku, znali smo da ukoliko budemo držali ritam do kraja, imamo realne šanse za medalju", rekao je Tomićević.

Program takmičenja u Segedinu je izašao iz okvira standardnog. U jednom danu dvosedi na 1.000 metara veslali su kvalifikacije, polufinala i finale. U sve tri trke srpski dvosed je bio najbrži.

"Iskreno, bilo je potrebno da se brzo prilagodimo uslovima. Nije bilo lako, ali oporavak je bio efikasan. Sada se vidi da smo dobro odradili bazu i da spremni čekamo sledeće izazove, pre svega Evropsko prvenstvo u Beogradu u junu", rekao je Zorić.

Pored zlatnih Marka i Milenka, svi naši takmičari koji su doputovali u Segedin su u igri za medalje. Srpski kajakaši su u petak izborili još dva finala i šest polufinala.

Nebojša Grujić i Marko Novaković su direktno iz kvalifikacija izborili finale u dvosedu na 200 metara. Vremenom 33.127 sekundi bili su drugi u grupi. Za prvo odličje u novoj sezoni veslaće u subotu u 13.04 časova. U subotu, u trku za medalje discipline dovsed na 500 metara će sestre Nikolina i Olivera Moldovan. U polufinalnoj grupi su bile treće rezultatom 1:42.919.

U kvalifikacijama, Milica Starović i Marija Dostanić su bile sigurne u jednosedima na 500 metara. Isto su uradili Dragan Hančovski i Marko Subotić u jednosedima na 1.000 metara, ondonso Simo Boltić i Bojan Zdelar na 500 metara.

 

Kategorije: