Objavio Bojan Pavlović 28/11/2016 - 11:00

Sajam sporta u Beogradu pokazao da je najbolji u regionu

BEOGRAD - Sekretar u ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruninicic i direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić svečano su zatvorili peti međunarodni Sajam sporta pod sloganom "Sport je zakon".

Ovogodišnji Sajam sporta oborio je sve rekorde i potvrdio status vodeće sportske manifestacije u regionu, a postavljeni su novi standardi u organizaciji i promociji samog događaja.

Na 20 terena za aktivaciju, poligonu za atletiku i kros fit, trambulini, ski skakaonici, tatamiju za borilacke sportove, teretani, predstavljeni su svi sportovi, dok je tokom tri dana održan je veliki broj sportskih radionica, predavanja i edukacija o sportu.

"Hvala svim sportskim savezima Srbije koji su učestvovali na ovogodišnjem Sajmu sporta. Srećan sam što je broj dece koja su aktivna na Sajmu sporta vidljivo porastao. Još više me raduje što sam siguran da će naredna sportska godina biti još uspešnija i što ćemo svi biti fizički aktivniji i za nove pobede i izazove spremniji. Vidimo se sledeće godine na istom mestu", rekao je Peruničić.

Direktor Sajma Sporta Nemanja Svjetličić istakao je značaj jer se sve više dece bavi sportom i što uzore vide u sportistima.

"Srbija je zemlja sporta i šampiona, volimo da se takmičimo i pobeđujemo. Tri dana na Sajmu sporta veličali smo sve prošle uspehe, planirali naredne, oprobali se u nekim novim sportskim veštinama, razmenili znanja, iskustva i pre svega uživali. Hvala svima što ste u ovolikom broju bili na Sajmu sporta i slavili prave vrednosti, jer sport je zakon", izjavio je na ceremoniji zatvaranja Svjetličić.

Sajam sporta pod sloganom "Sport je zakon" održan je na Beogradskom sajmu u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Učestvovalo je 40 teritorijalnih sportskih saveza, 95 nacionalnih granskih saveza, najvažnije sportske visokoškolske ustanove i predstavnici najznacajnijih sportskih institucija u zemlji.

Uz domaćina, ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, na Sajmu su učestvovali Paraolimpijski i Olimpijski komitet Republike Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.