Objavio Vladislav Popović 16/09/2017 - 16:17

Otvorena moto trka ''Velika nagrada Zrenjanina''

Danas, 16. septembra 2017. godine, svečano je otvorena moto trka ''Velika nagrada Zrenjanina'', u disciplini Moto Klasik i Road Racing u kategoriji 125, na stazi “Industrijska zona jugoistok Zrenjanin”, koja će se voziti i sutra. Organizatori ove moto trke, koja će se bodovati za nacionalni i balkanski šampionat, Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i klub „Petrovgrad“ iz Zrenjanjina, uz podršku ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanjina, svim ljubiteljima dvotočkaša priuštili su pravi moto spektakl. Sertifikovana staza „Industrijska zona jugoistok Zrenjanin“ na kojoj se vozi trka duga je 3.000 metara, široka 6-7 metara, sa 9 krivina predstavlja divan prizor takmičarima, i za posetiocima. Lepo vreme i takmičarska atmosfera omogućili su zaljubljenicima u motociklizam da zadovoljni podrže 60 takmičara, koji su u Zrenjanin došli iz cele Evrope.

 

Na ceremoniji otvaranja kao domaćin ovog takmičenja, prvo se svima obratio Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji se zahvalio Auto-moto savezu i Moto savezu Srbije na podršci u ovom projektu, rekavši da mu je čast što se posle 15 godina u Zrenjaninu održava takmičenje u moto sportu, na novoj stazi koja je od ogromnog značaja za grad. Takmičarima je poželeo uspešne rezultate i da bezbedno stignu na cilj.”

 

Prisutne je pozdravio i predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, koji je čestitao gradonačelniku i organizatorima na uspehu i izgradnji staze, i zahvalio na srdačnoj dobrodošlici. „Auto-moto savez Srbije veruje da je ovo samo početak promocije moto sporta u Zrenjaninu i nadam se da će se na ovoj stazi već sledeće godine, voziti sve discipline za nacionalni, balkanski i mediteranski šampionat. Duboko sam ubeđen da će Zrenjanin postati centar moto sporta u Srbiji“, rekao je Mirko Butulija i zvanično otvorio trku.