Objavio Branislav Popović 19/06/2016 - 16:17

Počeo evropski šampionat u Moto krosu

U Kruševcu je danas svečano otvoren Evropski šampionat u moto krosu, najveće nadmetanje dvotočkaša u Srbiji, u kome učestvuje 120 takmičara iz 16 zemalja, saopštio je AMSS.

Lepo vreme omogućilo je zaljubljenicima u motociklizam da u velikom broju prate nadmetanje dvotočkaša u disciplini moto kros, na stazi "Gajić" u Globarima, u blizini Kruševca, posle kvalifikacionog treninga koji je održan juče.

Svrstana među tri najbolje u Evropi, staza na kojoj se vozi trka, duga 1.850 metara, sa 12 skakaonica, predstavlja divan prizor, kako za takmičare, tako i za posetioce, kojih je, prema proceni delegata FIM Evrope, bilo više od 3.000, navodi se u saopštenju. 

Na ceremoniji otvaranja prisutne je pozdravio gradonačelnik Kruševca, Dragi Nestorović, koji je izrazio zadovoljstvo što je sportski događaj ovog nivoa održan u Kruševcu, gradu u kome bi organizovanje ovakvih sportskih dešavanja moglo da postane tradicija. 

Predsednik FIM Evrope, Volfgang Srb, zahvalio se organizatorima na upornosti i istrajnosti koja je bila potrebna da bi organizovanje takmičenja na ovakvom nivou uopšte bilo moguće, uz nadu da će se u Srbiji u budućnosti voziti trke i na svetskom nivou. 

Predsednik AMS S, Mirko Butulija, istakao je važnost daljeg razvoja moto sporta, uz posebno zadovoljstvo što se Evropski šampionat nakon dvadeset godina ponovo vozi u Srbiji.

“Ovo je veliki praznik za motociklizam. Zajedničkim naporima uspeli smo da ostvarimo cilj i da organizujemo ovo prestižno takmičenje. Nastavićemo da ulažemo napore da ovo takmičenje preraste u jednu tradiciju, te da će ostati na mapi lepih dešavanja grada Kruševca i siguran sam da ćemo uživati i iduće godine”.

Publika je uživala u umeću takmičara, koji su u fer i sportskoj borbi pokazali svu lepotu moto sporta.

 Organizatori Evropskog šampionata su Auto moto savez Srbije (AMSS) i Moto savez Srbije (MSS), uz podršku Skupštine grada Kruševca, AMS Osiguranja a.d.o. i Ministarstva omladine i sporta.

 

 

Tanjug