Objavio Bojan Pavlović 14/06/2015 - 20:29

Rvač Viktor Nemeš osvojio prvu medalju za Srbiju u Bakuu

Reprezentativac Srbije u rvanju Viktor Nemeš osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 75 kilograma grčko-rimskim stilom na Evropskim igrama u Bakuu, u Azerbejdžanu


Nemeš je u finalu izgubio od domaćeg takmičara Evrina Mursalijeva sa 1:3.

To je prva medalja za Srbiju na Evropskim igrama u Bakuu.

- Evropske olimpijske igre i rezultat koji sam postigao ulivaju mi još veće samopouzdanje, jer sam osetio da mogu ravnopravno da se rvem sa najvećim svetskim imenima - rekao je Nemeš osvajanju srebrne medalje.

- Imao sam petoricu izuzetnih protivnika, nažalost, domaćin je u finalu bio bolji i ja mu iskreno čestitam. I ove Igre, kao i takmičenje u Poljskoj kada sam postao prvak Evrope za mlađe seniore, samo su usputne stanice ka primarnom cilju, a to je Svetsko prvenstvo u Las Vegasu, kada će se ostvarivati i norme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Moj san i cilj je da u Brazilu uspem da osvojim odličje za Srbiju - dodao je Nemeš.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković rekao je da je zadovoljan rezultatima srpskih rvača.

- Ono što smo planirali, to smo i ostvarili, a Viktor Nemeš je još jednom dokazao da će sledećih 10 godina vladati strunjačama širom sveta. Čestitam mu, ali i Aleksandru Maksimoviću koji je bio nadomak bronzanog odličja, ali nije uspeo da ga osvoji. Konkurencija u Azerbejdžanu je na vrhunskom nivou, a ovo je za rvače takmičenje na nivou Evropskog prvenstva - rekao je Trajković.

- Sada ćemo da se odmorimo, a zatim počinju pripreme za Svetsko prvenstvo u Las Vegasu, gde će titulu prvaka braniti sada povređeni Davor Štefanek. Cilj nam je da u Rio de Žaneiro odemo s trojicom takmičara i da rvanje na Olimpijskim igrama Srbiji donese medalju posle više od četiri decenije - dodao je Trajković.

SPORTSKI ZURNAL