Objavio Branislav Popović 01/10/2017 - 14:02

CFL: Pobeda Stošića, srpski borci pokazali da su šampioni

Istinski spektakl u hali Aleksandar Nikolić pripredili su svi srpski borci pred oko pet hiljada ljudi.
 
 
 
Na samom startu, već tokom preliminarnih mečeva, krenulo se žestoko, borci se nisu štedeli i time napravili vrhunsku uvertiru pred glavne mečeve večeri. U glavnom delu led je prvi probio naš Zoran Grozdanić koji je savladao Slovaka Michal Helbich. Nemanja Škorić je bio bolji od Edina Sinanovića iz Bosne i Hercegovine.
 
Naša najbolja kik bokserka Marina Spasić osvojila je prvi WKN pojas savladavši italijanku Donatelu Panu. Bojan Gajić maestralno je savladao Tomislala Cukora iz Hrvatske. Vaso Bakočević poznat pod nadimkom "Psihopata" pobedio je, odlukom sudija u tri runde, Hrvata Tončija Peruška.
 
 
Francuz Sofijan Banšora nije imao šanse protiv našeg Dušana Džakića. Sofijan pao je u prvoj rundi a Džakić se ovom borbom lagano oprašta od profesionalne karijere MMA borca.
„Prezadovoljan sam večerašnjom borbom ali na mlađima svet ostaje. Imamo toliko dobrih mladih boraca, svi su bolji od menwe na treninzima. Ne želim da im zauzimam mesto sada je red na njih da se dokažu i pokažu“- rekao je Džakić.
 
Najperspektivniji kik bokser u Srbiji Rade Opačić savladao je, u nimalo lakom meču, Dimitrisa Vakakisa iz Grčeke odlukom sudija u tri runde.
 
 
Kruna večeri i meč koji su svi dugo čekali je naravno bio sudar MMA teškaša našeg Draka Stošića i Tomaša Červinskog iz Poljske. Darko je krenuo silovito i samo jedan levi kroše bio je dovoljan da se Poljak nađe na zemlji a onda ga je srpski šampion dokrajčio.
 
„ Meč se završio mnogo bolje nego što sam očekivao ali čestitam Tomašu u svakom slučaju. Publika se možda malo razočarala zbog trajanja meča ali za naš borce je ipak što kraće to bolje“- zaključio je Stošić.
 
 
Grant Waterman kaže da je odluševljen kako je sve proteklo i da je Srbija konačno dobila organizaciju i turnir svetskog ranga.
 
 
 
Foto: CFL/ Jelena Calasan