Objavio Branislav Popović 09/02/2017 - 15:22

Srbija domacin prvenstva Evrope "B" grupe u Bejzbolu

Odlukom Ministarstva omladine i sporta da da saglasnost za kandidaturu Bejzbol saveza Srbije, naša zemlja i grad Beograd će biti domaćin najvećeg takmičenja u istoriji srpskog bejzbol sporta do sada – Evropskog prvenstva “B” grupe za seniore!
 
Posle sjajnog rezultata naših momaka u Sloveniji prošle godine kada su osvojili 1. mesto u "C" grupi i vratili Srbiju na mapu svetskog i evropskog bejzbola, Srbija je dobila novu šansu za popularizaciju našeg sporta i to u paklenoj grupi – na turniru u Beogradu će igrati za ulazak među 12 najboljih selekcija Evrope protiv Grčke, Izraela, Švajcarske, Bugarske i Austrije! Samo jedna ekipa - pobednik - će sledeće sezone igrati na Evropskom prvenstvu.
 
Ako se zna da Grci i Izraelci igraju uglavnom sa igračima koje za turnire dovode iz američkih koledža, a da je Austrija na poslednja dva evropska prvenstva “B” grupe na tragičan način izgubila finalnu (1 out od ulaska u A grupu) i polufinalnu utakmicu, onda vidimo da naše igrače čeka veoma jaka konkurencija. Usput, nikako ne treba potceniti Bugarsku i Švajcarsku koje igraju veoma dobar bejzbol
 
Selektoru Momčilu Kojiću predstoji šest meseci da, zajedno sa stručnim štabom u kojem će ponovo biti Bil Persi (američki stručnjak), izabere najbolje igrače i pripremi ih za spektakl u Beogradu na najbolji mogući način, za utakmice koje će igrati od 24-29.Jula 2017. godine.
 
Sastav druge grupe “B” koja se igra u isto vreme u Poljskoj: Rusija, Poljska, Slovačka, Belorusija, Litvanija, Ukrajina.