Objavio Bojan Đokić 29/06/2017 - 15:43

Zlatni sjaj Milice Mandić

Srpska tekvondistkinja Milica Mandić osvojila je danas zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u južnokorejskom Mudžuu, u kategoriji do 73 kilograma, pošto je pobedila domaću takmičarku Hjeri Oh sa 17:13.

Mandić je pre toga u polufinalu pobedila Holandjanku Rešmi Ogink sa 6:3.

Osvajačici zlatne medalje iz Londona, ovo je druga medalja na svetskim šampionatima. Milica je, upravo u Koreji, pre šest godina osvojila bronzano odličje

Osim Milice Mandić, zlatnu medalju za Srbiju u Južnoj Koreji osvojila je Vanja Stanković, u kategoriji do 49 kilograma.

Pripremala sam se za zlato. Znala sam da me do čekaju dve odlične protivnice. Holanđanka Rešmi Ogink je moja odlična prijateljica i sjajan borac . Marija Espinoza je jedna od najboljih sveta u ovoj kategoriji, a šta reći o Oh Ireji, svetskoj i olimpijskoj šampionki, znala sam da su teški mečevi preda mnom, ali uz podršku trenera, uspela sam.

Na početku sam osećala blagu nesigurnost u prvom meču, ali sam potom bila sve bolja, naročito u finalnom meču. Nisam imala specijalne pripreme za šampionat, jer su iza mene dve teške povrede i imala sam samo mesec dana da se pripremim za takmičenje, ovo je bilo zaista veliko mentalno iskušenje za mene. Na kraju, želim da čestitam svim protivnicama u mojoj kategoriji, domaćinima na sjajnoj organizaciji, i posebno jednoj devojci, mojoj sunarodnici Vanji Stanković, mi smo trenutno jedan zaista srećan tim, rekla je zlatna Milica Mandić.