Objavio Sanjin Stanic 14/08/2014 - 18:35

Plivači očekuju najmanje dve medalje u Berlinu (VIDEO)

BEOGRAD, 14. avgusta 2014. (Beta) - Srpski plivači očekuju da će na predstojećem Evropskom prvenstvu u Berlinu osvojiti najmanje dve medalje i ostvariti plasman u najmanje četiri do šest finala.

"Očekujem bolje rezultate nego na prošlom Evropskom prvenstvu, očekujem više medalja, najmanje dve i najmanje četiri do šest finala i četiri do šest polufinala. Deca su odrasla i napredovala i normalno je očekivati bolje rezultate", rekao je predsednik Plivačkog saveza Srbije Milivoj Dopsaj.

Evropsko prvenstvo u plivanju, 32. po redu, biće održano od 18. do 24. avgusta u Berlinu, a Srbiju će predstavljati 12 takmičara. "Pripreme su bile sjajne, mi smo kao tim bili dobri, očekujem mnogo polufinala i finala, a od sebe očekujem da udjem u sva tri finala", rekao je plivač Velimir Stjepanović.

Stjepanović, od koga u Plivačkom savezu očekuju medalju, u Berlinu će nastupiti u tri discipline, 200 i 400 metara kraul i 200 metara delfin.

"Uvek ima šanse za medalju, verujem da mogu da se plasiram u sva tri finala, a u finalima svašta može da se desi. Ima šanse za medalju jer sam u sve tri discipline medju prvih 10, ali najvažnije je da prvo udjem u finale", rekao je on.

Plivač Čaba Siladji naveo je da očekuje jaku konkurenciju u Berlinu i istakao da se u disciplini 100 metara prsno svake godine pojavi neki novi talentovani plivač.

"Opšte je poznato da disciplina u kojoj ja nastupam napreduje iz godine u godinu i da se svake godine pojavi neki novi plivač koji pomera granice", rekao je Siladji.

Reprezentativac Bogdan Knežević rekao je da će se svi plivači Srbije u Berlinu truditi da postave nove lične rekorde. "Imamo kontrolu nad onim što radimo, ne možemo da kontrolišemo protivnike, ali ćemo se svi truditi da otplivamo što bolje, da postavimo nova najbolja lična vremena, pa šta bude", rekao je Knežević.

Osim njih trojice, Srbiju će na takmičenju predstavljati i Ivan Lendjer, Stefan Šorak, Radovan Siljevski, Boris Stojanović, Andrea Basaraba, Jovana Bogdanović, Katarina Simonović, Petar Petrović i Miroslava Najdanoski.

Plivači u Nemačku putuju 16. avgusta a do tada će trenirati na bazenima Sportskog centra Novi Beograd.

BETA

Kategorije: