Objavio Bojan Đokić 31/01/2016 - 21:09

Velji tri zlata i tri rekorda

Najbolji plivač Srbije Velimir Stjepanović dominirao je na mitingu u Luksemburgu, gde je u tri trke tokom vikenda bio najbrži, osvojio je zlatne medalje, i oborio tri rekorda ovog takmičenja!

U današnjem finalu trke na 100m kraul bio je prvi, u vremenu 48.50, ispred Britanca Prauda i Egipćanina Elsajeda, što je najbolji rezultat ikad na "Euromit" takmičenju. Na 400m kraul takođe je dominirao, oborio je rekord u vremenu 3:48.70, ispred dvojice Ukrajinaca Romančuka i Frolova. Prethodno, u subotu, Stjepanović je bio prvi na 200m kraul, kada je takođe postavio najbrže vreme u istoriji mitinga u Luksemburgu - 1:48.1.

- Bio je ovo zaista dobro i uspešno takmičenje za mene. Uživao sam. Volim da dolazim u Luksemburg. Nadam se da ću da održim ovu formu, kako za Evropsko prvenstvo u Engleskoj, a potom i za Rio gde želim da pokažem ono najbolje od sebe - rekao je Stjepanović.

Našem plivaču je ovo bilo prvo takmičenje u 2016, i utisak je da godina nije mogla da počne na bolji način.

- Nije mi bilo toliko bitno ko pliva pored mene u bazenu, više sam na ovaj miting gledao kao na priliku da se trkam sam sa sobom. Da proverim koliko mogu, u situaciji kada nije prisutan prevelik pritisak. Zadovoljan sam kako je sve prošlo.

Snagu Stjepanoviću posle kvalifikacija, a pre finalnih trka, dao je Novak Đoković.

- Imao sam par sati na raspolaganju posle kvalifikacija, koje sam iskoristio da gledam finale Australijan opena. Nole je ponovo sve oduševio, preneo mi je deo pobedničke energije i inspirisao me je da pružim maksimum u bazenu. Svaka mu čast na onom što radi - rekao je Velimir.

Naš plivač se vraća u Dubai, a prvo naredno takmičenje je državno prvenstvo u Srbiji krajem februara, koje se održava u Beogradu.

Kategorije: