Objavio Stefan Rosić 15/10/2015 - 15:09

Ministar cestitao paraolimpijcima

Posle niza uspešnih nastupa na svetskim i evropskim prvenstvima sa kojih se poslednjih deset godina nisu vratili bez osvojenih medalja, naša Paraolimpijska stonoteniska reprezentacija otputovala je na Evropsko prvenstvo u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom koje će se održati u Vejleu, u Danskoj, od 12. do 18. oktobra 2015. godine.
Po prvi puta u istoriji srpskog paraolimpijskog stonog tenisa je odigrano srpsko finale Evropskog prvenstva u klasi T4. U meču između Borislave Perić-Ranković i Nade Matić Borislava je pobedila rezultatom 3:2 (11-9, 8-11, 11-13, 11-8, 14-12). Mitar Palikuća je dopunio uspešan nastup srpske reprezentacije u singl konkurenciji osvajanjem bronzane medalje u klasi T5.
Od sutra počinju ekipna takmičenja na kojima među srpskim reprezentativcima najveće šanse za dobar plasman ima ženski tim u klasi T4 u sastavu Borislava Perić-Ranković, Nada Matić i Zorica Popadić, dok bez šansi nisu ni muški timovi u klasama T5 u sastavu Mitar Palaikuća i Miroslav Homa, i T2 u sastavu Goran Perlić, Vladan Petković i Aleksandar Radišić.
Reprezentaciju vodi selektor Zlatko Kesler, višestruki osvajač paraolimpijskih medalja.
Izuzetno obimne pripreme i učešće naših takmičara na Evropskom prvenstvu omogućilo je pre svih Ministarstvo omladine i sporta finansiranjem redovnih programa POKS, kao i JP ''Elektroprivreda Srbije'' svojom donacijom.

 

 

 

„Čestitam vam na velikom uspehu! Već 10 godina zaredom konstantno donosite medalje sa svih većih takmičenja – time retko ko može da se pohvali. Ponosan sam na sve što ste učinili za Srbiju i srpski sport do danas. Verujem da ćete u istom ritmu nastaviti i u budućnosti, a pre svega naredne godine u Riju. Država će uvek biti tu da vas podrži“, navodi se u čestitki ministra Udovičića.