Objavio Bojan Pavlović 08/05/2014 - 17:52

Evropsko prvenstvo u veslanju biće u Beogradu

BEOGRAD, 8. maja 2014. (Beta) - Svetska veslačka federacija (FISA) zvanično je u četvrtak odobrila da se Evropsko prvenstvo ove godine u muškoj i ženskoj konkurenciji održi u Srbiji.

Evropsko prvenstvo održaće se od 30. maja do 1. juna u Beogradu.

"Čelnici FISA obavili su i treću, najzahtevniju inspekciju. Posle silnih sastanaka u Beogradu, pregleda i kontrole, dato je zeleno svetlo i sada preostaje samo postavljanje staze i start velikog takmičenja", navodi se u saopštenju Veslačkog saveza Srbije.

Beograd su posetili menadžer FISA za organizaciju takmičenja Natali Filips, direktor marketinga Endi Kuper, glavni producent za televizijske prenose Stefan Rap i tehnički delegati Džon Hedžer i Eva Santo.

Generalni sekretar VSS Nebojša Jevremović rekao je da su dobijene odlične ocene i da je ta organizacija ponosna. "Radimo može se reći dve smene, ali se ne žalimo jer želimo da se posle EP na najlepši mogući način priča o ovom takmičenju", rekao je Jevremović.

Prijavljivanje za takmičenje traje do 15. maja, a za sada će predstavnike imati 34 države, dok je rekord evropskih prvenstava 35.

TANJUG

Kategorije: