Objavio Jovica Nikić 18/03/2018 - 18:43

Prvenac Johansona, Stohu Norveška turneja i Svetski kup

Norvežanin Robert Johanson došao je do prve pobede u karijeri u Svetskog kupu pošto je pred domaćim navijačima u Vikersundu bio najbolji u ski letovima koji su se bodovali i za norvešku turneju.
 
Johanson je do pobede došao letovima od 232 i 246 metara i tako je krunisao sjajnu sezonu.
 
Simpatični Brka je ove godine sa kolegama iz reprezentacije postao olimpijski šampion i svetski prvak u ski letovima, a na Igrama u Pjongčangu osovjio je i dve bronze u pojedinačnoj konkurenciji.
 
Veliki razlog za slavlje imao je i šestoplasirani Kamil Stoh.
 
Poljak je dobrim rezultatom u Vikersundu osvojio norvešku turneju i nagradu od 60.000 evra, a takođe je obezbedio i drugi trofej pobednika Svetskog kupa jer dva pojedinačna takmičenja pre kraja ima 253 boda više od Nemca Frajtaga.
 
Fantastični Stoh je ove sezone osvojio i olimpijsko zlato na velikoj skakaonici, a trijumfovao je i na novogodišnjoj turneji Četiri skakaonice.
 
Letovima od 239 i 235 metara drugo mesto u Vikersundu osvojio je Andreas Stjernen, dok je dominaciju domaćih takmičara potvrdio i trećeplasirani  Danijel Andre Tande i to letovima od 231.5 i 243 metra.
 
Mladi Slovenac Domen Prevc bio je odličan četvrti, Austrijanac Kraft peti.
 
Spektakularno finale sezone na programu je od četvrtka do nedelje na slovenačkoj Planici, gde će najbolji letači sveta boriti za Kristalni golbus u ovoj disciplini.
 
Trenutno vodi Stjernen sa 180 bodova, Johanson ima 150, a Tande 140.