Objavio Jovica Nikić 28/01/2018 - 18:19

Semenič iznenadio favorite u Zakopanama

Slovenac Anže Semenič senzacionalni je pobednik takmičenja koje je u okviru Svetskog kupa ski skakača održano u piljskim Zakopanama. Pred preko 40.000 gledalaca u Poljskoj je viđeno uzbudljivo takmičenje, a zbog problema sa vetrom nekoliko favorita je podbacilo, pre svih ljubimac poljske nacije Kamil Stoh, koji je bio tek 38.
 
Semenič je do sada bolje rezultate beležio na letaonicama, nedavno je sa Slovenijom osvojio srebro na SP. U Zakopanama je skokom od 134.5 metra na polovini takmičenja bio peti, a u drugoj je doleteo do 137.5 metara za zasluženu prvu pojedinačnu pobedu u karijeri, a do sada je dva puta slavio u ekipnoj konkurenciji.
 
Drugo mesto je osvojio Nemac Velinger, koji je posle prve serije bio deveti, dok je treći bio još jedan Slovenac Peter Prevc. Bivši pobednik Svetskog kupa došao je do prvog podijuma u sezoni, a 52. u karijeri.
 
Vodeći posle prve serije, domaći takmičar Štefan Hula na kraju je bio četvrti, što mu je plasman karijere.
 
Posle kiksa Stoha, Nemac Rihard Frajtag je osvajanjem 10. mesta preuzeo vođstvo u plasmanu Svetskog kupa sa 737 bodova, četiri više od Poljaka, a treći je Velinger sa 665. 
 
Narednog vikenda na programu je takmičenje u nemačkom Viligenu, a potom sledi put u Južnu Koreju na OI u Pjongčangu.