Objavio Branislav Popović 29/11/2016 - 14:55

Veliki uspeh Vukićevića u Val Gardeni

Marko Vukićević (24), najbolji skijaš iz Srbije, ostvario je istorijske rezultate na dve FIS trke spusta u italijanskoj Val Gardeni.
 
 
U prvoj trci na čuvenoj stazi „Saslong”, na kojoj se voze trke Svetskog kupa, pobedio je u konkurenciji 140 takmičara iz 14 zemalja, za šta je zaradio rekordnih 9 FIS bodova, što će ga na narednoj svetskoj rang-listi približiti plasmanu u prvih 50 na svetu! Drugu poziciju zauzeo je Nemac Manuel Šmit, a treću Švajcarac Urs Krinbil.
 
Na drugom spustu, održanom samo dva sata kasnije, Vukićević je ostvario drugi rezultat, pošto je u cilju samo Austrijanac Kristof Kren imao bolje vreme za 23 stotinke. Iza Vukićevića, na treću stepenicu pobedničkog postolja popeo se još jedan Austrijanac, Sebastijan Arc, aktuelni šampion ove zemlje u spustu.
 
 
Na trkama u Val Gardeni, nastupali su još Marko Stevović, Strahinja Stanišić i Rastko Blagojević pod vodjstvom trenera Miloša Tomića i Ljubiše Ignjatović, čije rezultate i plasmane možete pronaći na linku ovog takmičenja:
 
Marko Vukićević će u sredu, u pratnji trenera reprezentacije Miloša Tomića, startovati na zvaničnom treningu spusta za Svetski kup u Val Dizeru, a za vikend ga očekuju nastupi u superveleslalomu (petak), spustu (subota) i veleslalomu (nedelja).