Objavio Bojan Đokić 01/06/2014 - 21:17

Flensburg prvak Evrope

Flensburg je u polufinalu izbacio favorizovanu Barselonu, a u finalu je načinio još jedno iznenađenje i na krilima sjajnog golmana matijasa Andersona anulirao minus od šest golova iz prvog poluvremena.

Šampioni sa Flensburgom postali su Draško Nenadić i Bogdan Radivojević, koji nisu bili strelci. Flensburg je kao i u polufinalu napravio veliki podvig nadoknadivši čak šest golova zaostatka iz prvog poluvremena.

Flensburg su do najvećeg uspeha u istoriji kluba predvodili Danci Anders Egert Magnusen i Lase Svan sa po sedam golova, a njihov zemljak Tomas Mogensen je četiri puta tresao mrežu i imao čak devet asistencija.  Srpski reprezentativci u pobedničkom timu Draško Nenadić i Bogdan Radivojević nisu se upisali u listu strelaca.

S druge strane, u timu Kila je najbolji bio Islanđanin Aron Palmarson sa 6 golova. Pet golova za poraženi tim postigao je naš reprezentativac Marko Vujin.

A osim Vujina, po pet golova postigli su Niklas Ekberg i Gudjor Valur Sigurdson.

Za najkorisnijeg igrača finala proglašen je golman pobedničkog tima Šveđanin Matijas Anderson koji je zabeležio 20 uspešnih intervencija.

Ovo je treća uzastopna titula za neki nemački tim,pre dve godine slavio je Kil, prošle Hamburg kao autsajder, a ovog puta Flensburg kome su davane najmanje šanse da se domogne pehara.

U borbi za treće mesto Barselona je nadigrala Vesprem 26:25, a sedam golova za Mađare postigao je naš Momir Ilić. Špance je nosio Sergej Rutenka sa 11 pogodaka, od čega čak sedam iz sedmeraca.

Kategorije: