Objavio Bojan Đokić 01/02/2015 - 20:43

Francuzi neprikosnoveni vladari planete

Rukometaši Francuske osvojili su titulu prvaka sveta pošto su u finalnoj utakmici u Dohi domaću selekciju Katara sa 25:22 (14:11).

Francuski rukometaši osvojili su petu svetsku titulu i potvrdili dominaciju u tom sportu pošto su aktuelni i evropski i olimpijski šampioni.

Takav uspeh ostvarili su drugi put u istoriji, nakon što su prethodno "trostruku krunu" imali 2009. godine.

"Trikolore" su do novog trofeja predvodili Karabatić sa pet i Porte sa četiri gola, dok su u timu Katara, senzacionalnog osvajača srebrne medelje, najefikasniji bili Marković sa sedam i Kapot sa šest pogodaka.

Bronzanu medalju osvojila je reprezentacija Poljska, koja je u meču za treće mesto pobedila dosadašnjeg šampiona, selekciju Španije, sa 29:28 posle produžetaka (13:13).

Za najkorisnijeg igrača proglašen je Tijeri Omeje. Golman francuske reprezentacije očekivano je i u idealnoj sedmorci šampionata, osim njega u idealnom timu su i Španac Valero Rivera na poziciji levog krila, Kataranin Rafael Kapote je najbolji levi bek, srednji bek Nikola Karabatić, desni bek Žarko marković iz Katara, na poziciji desnog krila je Slovenac Dragan Gajić dok je najbolji kružni napadač Poljak Bartoš Jurecki.

Kategorije: