Objavio Branislav Popović 20/04/2014 - 14:16

Metaloplastika sa plus osam ide u Portugal

Rukometasi Metalopastike u prvom mecu polufinala Celendz kupa savladali su portugalski Aguaš Santaš sa rezultatom 29:21. 

 

Nervozno su poceli Sapcani, verovatno zbog do kraja ispunjene hale Zorka i velikog pritiska koji su tada osetili domaci igraci. Medjutim da se ipak radi o ekipi koja ima sampionski mentalitet videlo se u drugom poluvremenu koje su ubedljivo u svoju korist resili rukometasi Metaloplastike. 

 

Odbrana 5 – 1 solidno funkcionisala u prvom delu, u drugom poluvremenu je odigrala iznad granica mogućeg. Nekoliko puta su gosti bacali loptu ili šutirali iz nemogućih situacija, ne zato što su bili puni samopouzdanja, već što prosto nisu imali drugo rešenje. Međutim i kada su uspevali da organizuju akciju, fantastični, briljantni Arsić je ponovo zaustavljao udarce koje su već mnogi videli u golu. Učinak od 17 odbrana dovoljno govori. U napadu, raspoloženim Prodanoviću i Grujičiću u nastavku se pridružuju Kankaraš, Medurić, Marjanović i naravno, neverovatni Žikica Milosavljević koji ne samo da je 6 puta pogađao gol gostiju, već su to bile nove rukometne bravure majstora ove igre. Polako je razlika rasla, dva, pet, sedam, u dva navrata osam golova razlike, a u dva je bilo i plus 9, PLUS 9 u POLUFINALU evropskog takmičenja !!!!!

 

Veliki vetar u leđa domacim igračima dala je i publika. Gotovo ispunjena hala „Zorka“ bila je u transu, a svu snagu šabačke publike osetili su i Portugalci koji često nisu čuli savete trenera i kada bi bio udaljen nekoliko centimetara od igrača. Ko je prisustvovao 80 – ih godina utakmicama Metaloplastike, sigurno ga je večerašnja atmosfera vratila u te dane.

 

Golove za Metaloplastiku postigli su: Prodanović, Milosavljević i Grujičić, svi 6, Kankaraš 4, Marjanović 3, Obradović 2, Medurić i Marković jedan gol.

 

 

Izvor: Zvanicni sajt kluba

Kategorije: 

Komentari

BEOGRADSKI PASALUK

RK METALOPLASTIKA JE INSTITUCIJA ZA beogradske blizance!