Objavio Bojan Đokić 31/01/2016 - 20:50

Nemci prvaci Evrope

Rukometaši Nemačke osvojili su  zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, pošto su u finalu savladali favorizovanu selekciju  Španije sa 24:17 (10:6). Selekcija islandskog stručnjaka Dagura Sigurdsona je odigrala sjajno u odbrani i praktično bez većih problema  je pobedila Španiju.

Uspeh je veći ako se zna da su ‘’panceri’’ na kontinentalni šampionat došli bez pet članova prve postave, a  tokom takmičenja su ostali bez još dva igrača.

Nemci su  jedini poraz  pretrpeli na startu takmičenja upravo od Španije, a potom su sve prepreke rušili pred sobom  i zasluženo stigli do zlata.

Andreas Volf je sa 16 odbrana opravdao najgradu za najboljeg golmana šampionata, a najefikasniji je bio Kai Hefner sa sedam golova.

Kod Španaca, koji nisu mogli da nađu rešenje za fenomenalnu odbranu rivala, samo je donekle MVP šampionata, Raul Entrerios, bio na nivou sa pet pogodaka.

Nemačkoj je ovo druga zlatna evropska medalja, posle trijumfa na EP u Sloveniji 2004. godine. Španija ni iz četvrtog pokušaja nije uspela da osvoji zlato .

Bronzanu medalju osvojila je reprezentacija Hrvatske, koja je ranije danas pobedila Norvešku sa 31:24. "Vatrene" je do pobede predvodio Zlatko Horvat sa osam golova, dok je Ivan Stevanović imao nekoliko važnih odbrana u drugom poluvremenu.

Ovo je Hrvatskoj treća evropska bronzana medalja, posle 1994. i 2012. godine, a peta u istoriji, pošto su na kontinentalnim šampionatima 2008. i 2010. osvajali srebro.

Kategorije: