Objavio Branislav Popović 13/04/2014 - 21:52

Vardar novi šampiona SEHA lige

Vardar je novi šampion SEHA Gazprom Južni tok lige! Ekipa iz Skoplja uspela je da pobedi beloruski Brest Meškov u odličnom finalnom meču sa 29:27 (14:15) i okiti se titulom ovogodišnjeg šampiona.

Više od 3.000 ljudi bilo je u Spensu kako bi, zajedno sa Vardarom proslavilo njihovu novu titulu.

Po završetku meča proglašena je i najbolja sedmorka, a proglašenje su pratili prelepi audio i vizuelni efekti.

"Brest Meškov je odigrao odlično večeras, možda su bili malo umorni, ali čak i tako - bili smo jednaki na terenu. Ovo je moja prva titula i vrlo sam srećan zbog toga, ali i ponosan na svoju ekipu", rekao je trener Vardara, Raul Gonzales.

"Moja ekipa je odigrala perfektno. I zato želim da kazem da ko hoće da osvoji SEHA ligu - treba da dodje u Vardar", kaže golman makedonske ekipe, Strahinja Milić.

"Mislim da su u ovoj utakmici njima mnogo značili golmani. Borili smo se ravnopravno do 50. minuta, ali posle toga su oni pokazali da su jači", rekao je nakon utakmice najbolji pivot turnira, Rastko Stojković.

"Moram čestitati našem protivniku na odličnom rukometu koji su pokazali večeras. Oni su danas dominirali, a nama ostaje da se spremamo za sledeću godinu", kaže strateg Brest Meškova, Željko Babić.

Za najboljeg golmana proglašen je čuvar mreže Brest Meškova, Ivan Pešić. Najbolje levo krilo i MVP turnira je Timur Dibirov iz Vardara, najbolji levi bek Oliver Rabek (Tatran), najbolji srednji bek Igor Karačić (Vardar), desni bek Dainis Kristopans (Tatran), desni bek Zlatko Horvat (CO Zagreb), i najbolji pivot Rastko Stojković iz Brest Meškova.

Prošlogodišnji pobednik SEHA lige, CO Zagreb, uspeo je da ostane na podijumu pobedivši Tatran Prešov sa 36:28 i zauzevši tako bronzanu poziciju.

Kategorije: