Objavio Bojan Đokić 15/06/2017 - 20:42

Belorusija slavila, Srbija ide u Hrvatsku

Zahvaljujući trijumfu Belorusije nad Rumunijom u gostima 32:22, rukometaši Srbije izborili su plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, kolo pre kraja kvalifikacija.

Na Evropsko prvenstvo ide i Belorusija, a u nedelju od 15 časova u Minsku beloruski i srpski rukometaši vodiše bitku za prvo mesto u drugoj kvalifikacionoj grupi. Obe selekcije imaju po sedam bodova.

Naša selekcija se tako vraća na veliku scenu posle izostajanja sa Olimpijskih igara u Riju i Svetskog prvenstva u Francuskoj .

Srbiji će ovo  peto uzastopno Evropsko prvenstvo na koje su se plasirali, počevši od turnira u Austriji 2010. godine.  Najveći uspeh u tom periodu ostvaren je 2012. u Beogradu, kada su "orlovi" osvojili srebro porazom od Danske u prepunoj Kombank Areni.

Interesantno je da je Upravo Jovica Cvetković vodio našu selekciju na prvom velikom takmičenju pod imenom Srbija na svetskom prvenstvu 2009. godine upravo u Hrvatskoj.

Žreb za EP 2018 biće održan 23. jula u koncertnoj dvorani ‘’Vatroslav Lisinski’’ u Zagrebu, a šampionat će se održati od 12. do 28. januara 2018. godine.

Kategorije: