Objavio Bojan Đokić 08/06/2018 - 19:29

Optimizam pred mečeve sa Portugalom

Srbija i Portugal u nedelju igraju prvi meč baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo koje će se januara naredne godine održati u Nemačkoj i Danskoj. Uoči prvog meča koji se igra u dvorani "Čair", selektor Ljubomir Obradović, kao i igrači, Miljan Pušica i Darko Đukić, izašli su pred predstavnike medija izrazili optimizam pred nedeljni duel Selektor Ljubomir Obradović:

- Čekaju nas dve zahtevne i nezgodne utakmice. Bitna je svaka odbrana, svaka lopta, svaki gol. Ovo nije meč samo na pobedu, već i na broj golova. Momci su željni, orni i sposobni da prođu baraž i izbore plasman na Svetsko prvenstvo. Mali problem je što smo se iskompletirali u sredu, ali tu ne možemo ništa. Nadoknađujemo koliko možemo, ali moramo da pazimo i na svežinu, koju je potrebno imati u nedelju. Imamo maksimalan respekt, ne potcenjujemo, ni precenjujemo rivala. Idemo da pobedimo i u Nišu, i u gostima. Želimo da napravimo kult reprezentacije, da se vidi da ovi momci što ne žele da se odazovu, da to ne predstavlja ništa za srpski rukomet, da dolaze novi momci. Pozvao bih sve navijače iz Niša i cele Srbije da dođu i bodru ovu našu selekciju da prođemo na SP. Navijači znaju kako se to radi, neka se ujedine iz svih klubova.

Portugalci su poslednji put na svetskom prvenstvu nastupili 2003. godine kada su bili domaćini, a na velikoj sceni nisu bili od Evropskog prvenstva u Švajcarskoj 2006. godine.

Darko Đukić, desno krilo reprezentacije:

- Čeka nas težak duel sa Portugalcima. Dosta je ekipa podmlađena, ali ekipa je željna rada, neki novi ciljevi su zacrtani, a prvi korak je da eliminišemo Portugalce. Dosta dobro ih poznajemo, jer je selektor tamo radio godinama. Uz malo sreće, verujem da ćemo izboriti plasman na Svetsko prvenstvo.

Miljan Pušica, levi bek reprezentacije Srbije:

- Portugal je veoma jaka selekcija, igrao sam sa dvojicom momaka iz njihovog tima. Iskusni su, imaju igrače i u Bundesligi. Moramo da pružimo 120% ako mislimo da prođemo. Možemo, imamo potencijal i verujem da ćemo izvući što bolji rezultat kod kuće.

Meč u niškom hramu rukometa počinje u nedelju od 18 časova. Ulaz za sve posetioce duela u dvorani ‘’Čair’’ biće besplatan uz prethodno preuzetu ulaznicu.

Revanš meč se igra u četvrtak u Povoa de Varzimu.

Kategorije: