Objavio Bojan Pavlović 14/06/2017 - 23:23

Rukometašice Srbije ubedljive za plasman na Svetsko prvenstvo

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo, pošto je danas i u revanšu pobedila Italiju, a selektor ekipe Ljubomir Obradović veoma je zadovoljan igrom tima.

"Videli ste poletnu, čvrstu, agresivnu, elastičnu odbranu koju ćemo pokušati da usavršimo. Onemogućili smo ideje protivnika u napadu, uz par grešaka, koje se normalno dešavaju. Devojke uvidjaju gde greše što je jako bitno. Mogu biti jako zadovoljan sa ove dve utakmice s obzirom na vreme koje smo proveli zajedno. Ovaj tim želi i hoće. Pokazaće snagu u narednom periodu", rekao je Obradović posle utakmice u Nišu.

Srpske rukometašice su, posle trijumfa 33:23 u prvoj utakmici, u revanšu pobedile Italiju sa 34:15 i ubedljivo se plasirale na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

Obradović je naveo da će povratak Andree Lekić "oplemeniti igru" i dodao da će eventualni dolazak Dragane Cvijić učiniti da njegova ekipa bude "jako nezgodna i ozbiljna".

"Imaćemo po dve-tri igračice koje mogu da odgovore svih izazovima. Cilj je plasman na Olimpijske igre i mi to moramo da uradimo. Do Tokija ćemo pokušati da osvojimo neku medalju na prvenstvima koje nam predstoje. Imamo igračice za sve vrste odbrana. Nadam se najboljem kada budemo kompletni", kazao je Obradović.

Reprezentativka Tamara Georgijev rekla je da je veoma srećna zbog plasmana.

"Veoma sam srećna zbog plasmana u Nemačku. Vežbale smo transformaciju iz odbrane 6-0 u 3-2-1, 5-1 i 5+1. Igrale smo odličnu odbranu čime sam najzadovoljnija", rekla je Georgijev.

Selektor Italije Mihael Nidervizer čestitao je Srbiji na pobedi, ali i gostoprimstvu.

"Razlika izmedju ova dva tima je 10 golova, ali danas je bilo više. Nismo imali rešenja za njihovu odbranu. Naša najbolja igračica nije tu. Ni Srbiji nije Lekić, ali vi imate mnogo vrhunskih igračica", rekao je Nidervizer.

Svetsko prvenstvo za rukometašice održaće se od 1. do 17. decembra u Nemačkoj.

Muška rukometna reprezentacija bori se za plasman na Evropsko prvenstvo utakmicom protiv Poljske, koja se igra večeras od 20.45 u Nišu.

 

Kategorije: