Objavio Bojan Pavlović 07/05/2017 - 22:59

Selektor Cvetković: Ponosan na igrače

Srbija je na korak od Evropskog prvenstva. Izabranici selektora Jovice Cvetkovića priredili su pravo uživanje publici u Kragujevcu i došli do novih bodova protiv Rumunije 27:22:
 
- Želeo bih da čestitam Rumunima na fer igri u oba meča.. Ovo je psihološki bila izuzetno teška utakmica za nas. Pritisak je sada bio na našoj strani. Igrali smo kod kuće, a posle poraza od Belorusije, bilo je problematično kako ćemo sve izneti. Uspeli smo. Vetar u leđa su nam bili golmani. Ponosan sam na ono što su moji momci uradili, kako su igrali i kako su se zalagali. Idemo dalje. Rešili smo da odemo u Hrvatsku i učinićemo sve u narednim utakmicama.
 
Ćavi Paskval, selekor reprezentacije Rumunije:
 
- Želeo bih da čestitam reprezentaciji Srbije na pobedi. Imali smo problema na startu, a kada smo stabilizovali igru, Cupara je bio nepremostiva prepreka - neverovatan. Idemo dalje. Želimo da osvojimo dva boda u narednom meču.
 
Mariuš Sadovek, desni bek reprezentacije Rumunije:
 
- Čestitke Srbiji, bila je bolja. Igrala je veoma dobro u napadu. Naš najveći problem bila je realizacija sa šest metara gde se isprečio Cupara i to je glavni razlog poraza. Izgubili smo ovde, ali imamo još dva meča i želimo da se plasiramo u Hrvatsku.
 
Kapiten reprezentacije Srbije, Žarko Šešum:
 
- Presrećan sam zbog pobede. Za neke velike analize i nema vremena. Već sutra ujutru kreemo u svoje klubove. Najvažniji su bodovi. Bilo je uspona i padova u igri. Pre svega, dobro smo stajali u odbrani, a Cupara je imao svoj dan. Nametnuli smo svoj tempo. Najbitniji su bodovi. Imamo cilj, a to je plasman u Hrvatsku.

Kategorije: