Objavio Bojan Đokić 08/12/2017 - 22:49

Srpkinje sa prvog mesta u grupi na Crnu Goru

Ženska reprezentacija Srbije osvojila je Lajpcig! Izabranice selektora Ljubomira Obradovića savladale su Južnu Koreju 33:28 za prvo mesto u grupi i tako izborile plasman u osminu finala gde će se sastati sa reprezentacijom Crne Gore.

Borbene i brze Korejke predvođene sjajnom Riu ušle su bolje u meč od Srpkinja. Povele su Azijatkinje 4:2 u osmom minutu, a na prvo vođstvo Srbije se čekalo još četiri minuta, kada je Dragana Cvijić u karakterističnom prodoru postigla gol za 6:5. Posle gola Marine Dmitrović za 7:5, Korejke su napravile seriju 4:0 i naterale selektora Ljubomira Obradovića da zatraži tajm-aut (7:9, 18.).

Dogovor je urodio plodom, a Srbija je do poluvremena ponovo okrenula rezultat u svoju korist uz golove Tamare Radojević i Slađane Pop Lazić - 15:14.

Iskoristile su srpske rukometašice šansu da i sa igračicom manje u polju postignu gol i povedu preko Sanje Damnjanović sa tri gola u 40. minutu - 20:17.

Par loših napada, kaznile su Korejke i u 48. minutu izjednačile na 23:23, kada je Obradović pritisnuo taster za tajm-aut. Dve dobre asistencije Andree Lekić za Lavko i Pop Lazić, kao i gol Damnjanović, odvele su Srbiju na 26:24 u 53. minutu. Novi gol Pop Lazić održao je Srbiju na +2 - 28:26.

Sjajne su Srpkinje bile u završnici i u potpunosti nadigrale Koreju za prvo mesto u grupi.

Kategorije: