Objavio Jovica Nikić 26/05/2014 - 18:09

Đoković rutinski na startu Rolan Garosa (VIDEO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je danas na startu alko savladao Portugalca Žoaoa Souzu rezultatom 6:1, 6:2, 6:4. 

Drugi teniser sveta je rutinskom igrom nadigrao Souzu koji je tokom meča, istina, tri puta napravio brejk, ali uglavnom zbog grešaka Đokovića, a manje sopstvenom zaslugom.
Đoković nije dozvolio da ga poremeti ni prekid zbog kiše krajem drugog seta, u trenutku kada je vodio sa 5:2. 

Skupljaču loptica koji mu je prišao da ga zaštiti od kiše, dao je svoj reket, a on je preuzeo kišobran. Đoković je zatim u neformalnoj komunikaciji sa francuskim tinejdžerom čak i nazdravio flašicom soka, a iskoristio je priliku da malo provežba svoj francuski... Ceo ovaj duhoviti performans naišao je na veliko odobravanje publike kojoj je i na kiši bilo zabavno.

Đoković je potom ponovo izašao na teren, vratio se u svoju ulogu vrhunskog teniskog profesionlaca i za tili čas okončao set. Ipak, kada se činilo da je Đoković skoro otvorio vrata drugog kola, Portugalac je u trećem setu počeo da ispaljuje prave forhend projektile kojima je iznenadio Đokovića i uzvratio brejkom, smanjivši na 5:4. Srpsli teniser je tada naglo pojačao udarce i svojim servisom iskoristio drugu meč loptu. 

Prvi reket Srbije će se u drugom kolu sastati sa Francuzom Žeremijem Šardijem, koji je na startu bio bolji od Španca Danijela Himena Travera rezultatom 7:5, 6:2, 6:2.
Đoković u međusobnim duelima sa Šardijem vodi sa 8:0.

Kategorije: