Objavio Bojan Pavlović 08/01/2017 - 6:42

Djoković: Najbolji način za početak godine

Srpski teniser Novak Djoković rekao je u subotu uveče da je na najbolji način počeo godinu, osvajanjem turnira u Dohi protiv najvećeg rivala Endija Mareja.

Djoković je večeras odbranio titulu na turniru u Dohi pošto je u tri seta, 6:3. 5:7, 6:4, posle skoro tri sata pobedio prvog tenisera sveta Mareja.

"Definitivno, ovo je bio jedan od najboljih načina da počnem godinu. Kada je preokrenuo, nadao sam se da mi se neće vratiti sve ono od juče", rekao je Djoković podsećajući na jučerašnje polufinale protiv Fernanda Verdaska, kada je spasio pet meč lopti.

Djoković je prekinuo niz Mareja od 28 pobeda i ostvario 25. pobedu u 36 duela sa Britancem.

"Do kraja meča, do poslednjeg udarca nikada ne znate šta će biti protiv Endija. Za obojicu nije čudno da igramo tri seta i tri sata. To je fizička bitka. Obojici će biti potrebno malo vremena da se oporavimo od toga i spremimo se za Melburn. Pobediti ovde, protiv najvećeg rivala, je početak godine iz snova", naveo je Djoković za Eurosport.

Marej će i pored poraza uvećati prednost na ATP listi, pošto prošle godine nije igrao u Dohi, a Djoković je odbranio titulu.

Kategorije: