Objavio Bojan Pavlović 07/01/2017 - 19:36

Djoković odbranio titulu u Dohi

Srpski teniser Novak Djoković odbranio je danas titulu na turniru u Dohi pošto je u finalu pobedio prvog igrača sveta Britanca Endija Mareja u tri seta, 6:3, 5:7, 6:4.

Djoković je tako osvojio drugu titulu u Dohi, a 67. u karijeri i prekinuo je niz Mareja od 28 pobeda.

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoj servis sve do osmog, kada je Djoković napravio brejk, a zatim i osvojio gem na svoj servis i posle 49 minuta poveo u meču.

Djoković je lako osvajao gemove na svoj servis u drugom setu, sve do šestog kada je spasio brejk loptu za 3:3. On je oduzeo servis Mareju u narednom gemu, nakon što je Britanac napravio dvostruku servis grešku i poveo je sa 4:3, a zatim je osvojio svoj servis i stekao dva gema prednosti.

Srpski igrač je u 10. gemu spasio brejk loptu, ali posle toga nije uspeo da iskoristi tri meč lopte, pa je Britanac izjednačio na 5:5. On je nastavio sa dobrom igrom, osvojio je još dva uzastopna gema i izjednačio na 1:1 u setovima.

U šestom gemu trećeg seta Djoković je uspeo da spasi brejk loptu, a zatim je u narednom oduzeo servis Mareju bez izgubljenog poena i poveo je sa 4:3. On je do kraja meča sačuvao brejk prednosti i pobedio posle dva sata i 54 minuta.

To je 25. pobeda Djokovića u 36 duela sa prvim igračem sveta.

BETA

Kategorije: