Objavio Bojan Pavlović 16/05/2017 - 20:26

Djoković u trećem kolu Rima

Srpski teniser Novak Djoković plasirao se u drugo kolo masters turnira u Rimu, pošto je danas pobedio Alježa Bedenea iz Britanije u dva seta, 7:6, 6:2.

Djoković je drugi na ATP listi, a Bedene je 55, ali se srpski teniser mučio u prvom setu, u kome su obojica igrača izgubila svoj prvi servis, posle čega su ih čuvali do kraja tog perioda igre.

Djoković je bio odličan u taj-brejku, koji je počeo asom, a onda je napravio i dva mini-brejka za vodjstvo od 5:0. Bedene je uspeo da spasi prvu set-loptu, ali ne i drugu, tako da je srpski reprezentativac taj deo igre dobio sa 7:2.

Borba je nastavljena i u drugom setu, ali je Djoković odmah na početku napravio brejk, iskoristivši svoju drugu brejk loptu u dugačkom gemu. Srpski teniser je čuvao svoj servis, a onda je u petom gemu napravio novi brejk, da bi posle svog servis gema poveo sa 5:1.

Bedene je posle toga osvojio još jedan gem, a onda je Djoković na svom servisu uspeo da iskoristi četvrtu meč loptu i dobije meč.

Protivnik Djokovića u trećem kolu biće pobednik španskog duela u kome se sastaju Pablo Karenjo-Busta (21. na ATP listi) i Roberto Bautista-Agut (20. ATP).

BETA

Kategorije: