Objavio Bojan Pavlović 19/03/2017 - 21:56

Djoković zbog povrede propušta turnir u Majamiju

Srpski teniser Novak Djoković potvrdio je danas da se povlači sa masters turnira u Majamiju zbog povrede lakta desne ruke.

"Na žalost, moram da podelim sa vama neke ne baš dobre vesti u vezi sa predstojećim turnirom u Majamiju. Povreda lakta koju vučem već mesecima se prošle nedelje pogoršala do te mere da me je doktor savetovao da napravim pauzu. Učiniću sve što je u mojoj moći da se što pre oporavim, ali na žalost, neću moći da se borim za odbranu titule u Majamiju", rekao je Djoković.

"Ovo je veliki šok i razočaranje za mene, a znam da ni vama nije svejedno. U Majamiju sam osvojio svoj prvi masters turnir i počeo pohod na vrh svetske rang liste i godinama unazad pravim sjajne rezultate tamo", dodao je drugi teniser sveta.

Djoković je naveo da "ponekad najbolnije poraze u sportu zada telo, a ne protivnik".

"Uvek sam se trudio da brinem o svom telu i kroz karijeru me stvarno nisu pratile velike povrede i problemi. Ali izgleda da sada moje telo pokazuje posledice svih ovih godina ludog tempa i fizičkih napora koje sam imao. Jako sam zahvalan za svu podršku koju dobijam od vas. Hvala što ste uz mene", rekao je Djoković.

Djoković će tako propustiti turnir u Majamiju prvi put posle 11 uzastopnih učešća tokom kojih je osvojio šest titula.

Masters turnir u Majamiju biće odigran od 22. marta do 2. aprila, a Djoković je trebalo da brani titulu osvojenu pre dvanaest meseci, kada je u finalu bio bolji od Keija Nišikorija rezultatom 6:3, 6:3.

Povreda lakta koju je zadobio prošle godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru sprečila je Djokovića da učestvuje na turniru u Sinsinatiju, njegov nastup na Ju-es openu bio je neizvestan do poslednjeg trenutka, a takodje je morao da se povuče sa turnira u Pekingu.

U saopštenju objavljenom na sajtu Djokovića navodi se da se on vratio u Evropu gde će nastaviti sa detaljnim ispitivanjima stepena ozbiljnosti povrede i da će od brzine oporavka zavisiti i njegov povratak na teren.

Kategorije: