Objavio Bojan Pavlović 07/04/2014 - 10:48

Jovana Jakšić tenisom i plesom osvojila publiku (VIDEO)

        Vest da će po prvi put u istoriji srpskog tenisa u finalu igrati dve naše teniserke prijateno je iznenadila mnoge.Ako se to očekivalo od nekada najbolje teniserke Ane Ivanović, malo ko je očekivao da će manje poznata Jovana Jakšić biti njena rivalka u finalu.Ana nije dozvolila iznenađenje bila je ubedljiva 6:2,6:1, potvrdivši na taj način da ponovo igra tenis iz najboljih dana. Jovana je blistala od sreće samim plasmanom u finale Montereja,čime je osvojila 150 WTA bodova i 55.435 dolara:

"Moram da se zahvalim Ani zato što je bila prava inspiracija za mene, mnogo sam srećna što smo bile zajedno na terenu. Ova publika je najbolja, bez vas ne bih bila u finalu, ne možete da zamislite koliko ste mi značili", izjavila je Jovana Jakšić posle finalnog meča.Potom je za sve prisutne još odigrala ples uz numeru Mark Entonija "Vivir mi vida", kojim je "kupila" publiku u Montereju.

 

 

Ko je zapravo Jovana Jakšić?

 

Jovana Jakšić je rođena 30. septembra 1993. u Beogradu.

Tokom juniorske karijere osvojila je ukupno 10 ITF titula u pojedinačnoj konkurenciji. Na WTA turnirima debitovala je u kvalifikacijama za turnir u meksičkom Montereju u aprilu 2013. Sledeće godine je ostvarila i najveći uspeh u karijeri pobedivši na tom turniru japansku teniserku Kimiko Date Krum u polufinalu sa 2:1,u finalu je izgubila od već smo spomeuli Ane Ivanović.

Najbolji plasman u karijeri ostvarila je ovog ponedeljka, 106. mesto na WTA listi.
 

Kategorije: